[1月新番] OVERLORD II 集中討論 2

1001 回覆
37 Like 6 Dislike
其他d npc都黎左一段時間
你咪當佢地自己研究左d打法岀黎
第一集安g有叫迪米搞好防務
自己補完迪米有叫到npc試新戰法
其實停game後既npc進入異世界時獲得自由意志,
有自己思想, 會評估/理解情況+學習+檢討/想對策
蟲蟲都識戰術檢討, 迪哥又識超位級腦補, 夏提識多樣「補血手段」有乜咁奇...
而且異世界經已同game內設定唔同, 自由度非常高,
所以自行創造/嘗試大把野, 如常識1樣

根本唔使講到friendly fire乜乜乜, 因為插自己友又唔係未試過..
而夏提只係想到新既補血方法, 強行創造被滴管槍吸血既對象
夏提vs安茲果場, 最bug果樣...其實係hp(紅)水,
有人指出hp水幫唔到安茲補血, 但佢pvp咁多經驗,
啪水pk係必定會做既指定動作...(差唔多99.99%既線上mmorpg都係咁)
而game內安茲雖然有帶hp水, 但竟然係垃圾1樣既道具
加上佢係冇任何回血手段...?! omg..呢點好難相信

而夏提為左補回自行召怪fine,
假如夏提有hp水+d水對佢有效, 佢都識會飲啦
假如夏提有hp水+d水對佢冇效, 咁佢用其他補血手段亦係正路
但安茲真係唔應該冇任何補血手段, 所以我係估佢有(才是正常吧!?)
game內族種待遇咁唔公平仲點玩pvp..
活人會因正能量回複體力,因負能力受到損傷,不死者則剛好相反。因此具有龐大負能量的「大致死」,對夏提雅來說正是最大的回複魔法。

安茲:「原來如此,我的體力剛好也減少了——『大致死』。」

夏提雅連眨了好幾次眼睛,不敢相信發生在眼前的事實,不過看到安茲的損傷不斷回複,即使不相信也只能承認吧。

夏提雅:「……咦?爲什麽安茲大人能夠發動信仰系魔法『大致死』呢?在您的職業學成表中有這個魔法嗎?」
之前有人po過安茲有件道具紀錄左技能「大致死」, 可以當係道具咁出
而夏提果場對戰入面有用到咩? 書有動畫冇?

動畫cut左
咁果件道具係1次性消耗品(有cd? 冇cd?)? 或無限次使用(有cd? 扣mp?)?
最重要係, 安茲有冇得再用?
冇既話真係勁唔公平...得不死者種族要咁樣間接補血
無講

只有提

很遺憾這並非我自己的能力,是利用魔法道具得到的附加能力。這個魔法道具只能挑一種特定魔法使用,而且還得浪費一個裝備空間,也不能加入魔法強化系的特殊技能,和本職發動的魔法相比威力也差很多,可說是缺點多多呢
威力弱化+唯1魔法+浪費空間+缺點多多

咁我估道具版「大致死」情況應該同lol個「回復藥水」&「獵人藥劑」差唔多

比「生命藥水」正常hp水效果低, 又唔似「污濁藥劑」咁飲後加魔攻
飲晒又唔似「生命藥水」咁即刻消失, 會繼續佔用道具欄
萌王動畫化
正呀
如果有埋蜘蛛子就好了
下星期好似停播
預告出左
最後未又係迪哥出黎打圓場
人族之中
最討好既都係 布萊德
同埋葛傑夫

其他人族都好似痴線佬咁
下集迪哥好似唔需要圓場
由安茲派佢地去果陣其實已經計劃好晒
你見有3個守護者等緊佢(其實係4個)
居然唔係安莉大將軍
好多哥布林去緊你度
不過應該會被你果邊d哥希林打柒
一個可以控制一群 滅到小國數量既哥布林 仲算唔算正常人類?

應該得大墳墓個d人可以同我d靚打下
不過我手下隻哥布林有強運
小說第一期全線斷哂
想補返都補唔到
阿達哥
有冇人有直播link share
睇開果個死左
管家嗰度skip晒啲心理描寫
D BGM好撚大聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞