[1月新番] OVERLORD II 集中討論 2

1001 回覆
37 Like 6 Dislike
真係好搞笑d 守護者成日ff 到安茲好深謀遠慮 增加安茲既執行難度 安茲心諗你地唔好諗咁多啦
急就去金石堂上網買
香港多數都唔會咁準時有
唔急 都等左成年了

等多陣 宜家重睇緊
出左啦, 係信和3樓有
心郁想買書想問下各位巴打意見, 文庫版係咪即係係香港買到嘅書?
各位巴打知唔知道點解安茲會屠殺王國?
以佢性格應該會交涉而且王國又有熟人戰士長
定係我睇少咗?硬係覺得有啲唔符合人設噉
佢個人設咪就係納薩力克利最大,其他都無所謂
琴日就係去左無

我信巴打你 一陣再睇睇
佢建國要地
無可能有國家自願送地俾一個外人去建國搞自己,仲要個對象係不死族
其他人幾熟都好,對佢都只係利用關係,佢真正關心既只有大墓地既一切
咁我想問, 文庫版係咪即係買到嘅書
各位巴打知唔知道點解安茲會屠殺王國?
以佢性格應該會交涉而且王國又有熟人戰士長
定係我睇少咗?硬係覺得有啲唔符合人設噉
佢個人設咪就係納薩力克利最大,其他都無所謂
呢個位好多人都覺得作者係特登寫到飛鼠越黎越冇人性對比起安莉條村個時
同埋係鮮血帝要求佢表演下

我覺得佢好張揚,之前明明咁細膽
文庫版係實體書, 即係有出版社幫佢出嘅書,
WEB版即係網文, 日本個邊都有個大陸起點咁嘅大型WEB小說網畀D人投稿, 而某D HEAT嘅, 會有出版寫幫佢出做實體書, 都要求佢地按編輯調整下D 內容, 始終WEB版自己鳩作無乜所謂, 但出版社覺得鳩作得黎都要啱觀眾睇.

所以係唔會買到WEB版, 文庫版係得一種
thanks
有同黑山羊下令四個人唔準殺
2月14我仲見有特別版賣,依家出到去賣哂囉
Yes,哩點好奇怪,明明之前係保持盡量友善,人不犯我 我不犯人嗰種感覺。
我都知佢人設係公會為上,但覺得九卷好似係作者故意想寫成大屠殺顯示安茲有幾勁
講真要王國讓地,佢求其派條下屬去王都當住國王貴族面放招技啲人都嚇到失禁啦
係班守護者提議建國。因為守護者以為安茲想征服世界。
雖然都可以迫王國認可大墳墓係一個合法組織
(畢竟王國好漢後已暗中控制左王國黑社會,等於半個王國)
但守護者覺得唔應該要安茲屈就係其中一個國家勢力之下,
同埋如果附屬一個國家有機會應對潛在敵人既時候行動受制
(因為雖然係暗中控制,但表面上權力仍然係王國國王)

而且建左國之後可以公然表面行動而唔係次次都係暗中派人調查。
之後同矮人建交/聖王國篇都係靠魔導國個名去行動。

至於王國篇大屠殺純粹係想試王國有冇玩家,亦順便試下超位魔法既攻擊力同藉住超位魔法震攝其他國家。叫黑山羊屠人係順便試下,因為都召左五隻出黎咪順便用下囉。佢殺人又無罪惡感既。
另外建國堆野係第七卷一開頭有講,想知可以去睇返安茲點樣由覺得暗中行動好去到被人說服覺得建國比較好
今集做得幾足
冇乜點cut野/夾硬加快節奏
動畫黨可能會覺得拖

掛著打mhw無出到去

下星期再去睇睇
順我者生,逆我者亡

早幾日信和買
你搵唔到可能賣晒
心急既百度一早有12卷中譯
我都係一早睇完之後再補買書

不過早睇都冇著數
睇完12卷安兹個局開左個頭
13卷又下世都未岀 鋪癮有排頂
11卷個過場已經開始吊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞