[1月新番] OVERLORD II 集中討論 2

1001 回覆
37 Like 6 Dislike
係,大約除3就係隻game個level
佢地以為小迪係得200/3
痴線

d土著點升都無可能突破到100lv咁濟
佢地仲要300lv既能力
唔係
lv真係得100
但異世界人講緊難度/強度
計法係除3=game level
第6卷隊長話滅國大約150難度,除3即係game既50lv左右
小説講過npc嘅知識係玩家俾嘅
即係只會有本身隻game嘅知識
但係夏提雅打安茲果陣居然識用friendly attack補血
咁算唔算有bug
因為隻game本身無friendly attack
可能夏提雅sheshe果陣太大力整親d吸血新娘
所以佢知道可以友軍攻擊
隻game可能本來就有friendly attack既戰術,無講過話一定無
安茲有講過隻game本身無得friendly attack
異世界應該冇左友軍概念
簡單d講即係超位魔法=屈機
以前用超位魔法全隊要受cd
而家變左可以狂開
因為隻game本身無friendly attack
隻game可能本來就有friendly attack既戰術,無講過話一定無
安茲有講過隻game本身無得friendly attack
異世界應該冇左友軍概念
簡單d講即係超位魔法=屈機
以前用超位魔法全隊要受cd
而家變左可以狂開(每人開一下)
隻game有好多野未被發現
friendly attack都未被發現點會講得通呀
點解講唔通?隻game本來就唔清唔楚,
夜舞子可以用大致死幫飛鼠回復,
用正常回復技就扣血,
計唔計friendly fire?
可能系統會分有益技能同攻擊技能
回復 = 有益技能 但會對某d種類造成傷害
攻擊技能 = 可以對自己友放 但如果造成結果係減hp就會無效 結果係造成正面效果就會有效
隻game有好多野未被發現
friendly attack都未被發現點會講得通呀
點解講唔通?隻game本來就唔清唔楚,
夜舞子可以用大致死幫飛鼠回復,
用正常回復技就扣血,
計唔計friendly fire?
可能系統會分有益技能同攻擊技能
回復 = 有益技能 跳過分析對象影響 會對某d種類造成傷害
攻擊技能 = 可以對自己友放 但會進一步分析對象影響 如果造成結果係減hp就會無效 結果係造成正面效果就會有效
有friendly fire佢地公會咁多私怨一早開左拖
唔好幫作者諗埋個故仔好冇
你都識講夜舞子試過用負能幫飛鼠補血
咁你估佢地有冇試過firend fire
飛鼠出左名情報專家
打自己友依樣野work 唔work都唔知
笑死人咩
無興趣開戰,到此為止。
大佬唔係唔比討論,但提出可能性用腦諗下先
為駁而駁
第一卷講過一早知會Friendly Fire。
打夏提雅時只係無諗過Friendly Fire可以咁樣用
(召喚怪出黎再用吸血武器打怪回血)

另外轉移異世界後NPC既知識同設定一早有講過唔Match。
(例如安茲設定親生仔係知道所有世界道具既情報,轉移之後只係知道目前擁有既,連之前擁有過都唔記得。)
第一卷亦有提過班NPC一開始就好理所當然知道有Friendly Fire呢件事
有又好冇又好
無可能連咁基本系統有冇得打自己友都未試過
依個故事教訓大家set npc果陣一定要加「頂級智商」同「絕對忠誠」
有試過...
第一集比馬雷同亞烏拉打火元素咪試緊可唔可以打自己友囉...
首先要有隻咁既game
好想睇報仇打漆黑同 打龍王
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞