[CARAT] SAY THE NAME!! SEVENTEEN 17 討論區 (5) 2018.02.05 고맙다 CB大發 #hoho#

1001 回覆
15 Like 12 Dislike
依家傳緊vip係睇彩排或者歡送(都唔知乜鳩嚟)
兩樣都無興趣 但正嘅位又全部都係vip飛
VIP門票有坐位
唔係全部坐位咩
Sor, 睇漏咗
我有個問題想問好耐
點解應援成員排序 會係明浩 珉奎 碩珉
而唔係跟返出生日期
因為係八 所以係八
聽講本來도겸個名係俾金珉奎用 The 8個名俾李碩珉用? 咁即係用返原本嘅藝名 就唔洗改個排序?

頭先google都搵唔到答案 但無意間見到coups最鍾意嘅數字係8 但8仔最鍾意嘅數字係7
係呀 DK本身係珉奎用 the8本身係碩珉用 明浩好似係一個L字頭嘅英文名 (一時之間唔記得) 佢地自己講
後來改返做依家呢個藝名
但應援排序唔關呢個事 純粹因為第八個名本身係碩珉 但因為the8係八呀嘛 所以就直接將碩珉同明浩調轉 咁就可以the8係喺第八個人名度出現啦
Louis!
其實改返依家呢個藝名先覺得啱返97line 尤其好難想像珉奎叫DK
我想有standing啊
我地啲老人家唔啱standing
無錯 真係捱唔到standing
大家買咗碟未?
未買
仲係糾纏左喺搵唔搵代簽
我唔搵嘅原因係同佢哋交流嘅價值>簽名嘅價值
講到底 係冇假去
冇銀用啊!
我都好老架大過哂佢地
不過首爾場睇左兩場一場企一場坐
覺得都係企正啲
你就好 我無假去
我以前喺韓國睇都唔敢企 親眼見過韓妹演唱會之前畀人抬出去
無畀站姐逼死咩?
代簽我成日覺得係畀簽幫手簽嗰條友追星+同17仔交流
如果真係要搵記得搵啲可靠啲嘅大陸站姐 起碼唔會9up或者唔畀後記

我喺Gmarket買就算了 哪有錢同假
我都覺 我好妒忌!
我唔搵嘅原因係同佢哋交流嘅價值>簽名嘅價值
講到底 係冇假去
冇銀用啊!
代簽我成日覺得係畀幫手簽嗰條友追星+同17仔交流
如果真係要搵記得搵啲可靠啲嘅大陸站姐 起碼唔會9up或者唔畀後記

我喺Gmarket買就算了 哪有錢同假
成日覺得代簽真係講個信字 萬一條友係唔識韓文9up咪死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞