[CARAT] SAY THE NAME!! SEVENTEEN 17 討論區 (5) 2018.02.05 고맙다 CB大發 #hoho#

1001 回覆
15 Like 12 Dislike
日本出道歌teaser 一陣就出埋MV了
https://www.youtube.com/watch?v=8rTWEdmEshY
CALL CALL CALL MV
https://www.youtube.com/watch?v=BgR_HJ7aGDY

成班人唔知喺度做咩
睇人話西裝隊係full screen,皮褸隊係16:9,色彩繽紛隊係4:3
唔知關唔關事
禁錯腐皮 但係隻歌好似麻麻
聽電話
見啲微博嘅人話佢地係3個外賣apps嘅人爭緊送外賣 笑死
有無人留意到崔勝哲架車 勁好笑
隻歌我覺得都幾有Jpop feel 而且起碼唔係求其翻譯韓文歌去日文就當係出道歌
段Bridge同副歌其實幾好聽
我都最怕聽到係韓文歌改返做日文,
好多都夾硬嚟,好唔夾
同埋佢地啲日文發音好似真係唔錯
今次Shua跳舞都多副C位
至少直拍唔會遮到佢喇
有睇到日飯話勝寬唱“全部”嗰陣發音係zenbu唔係jenbu 因為韓文無z音所以好多人都會變咗j音咁唱 但勝寬無 話睇得出佢有下苦功
17仔

最後個shot全圓佑好型 仲有shua做副C加持
Shua呢首歌都無乜part了仲要睇唔到人嘅話真係幾慘
貼返個真嘅line distribution先 尋晚睇到有張圖話佢地好平均 仲以為都算唔錯
文俊輝
Jun真係得一句
重回PrettyU

想問點解98line可以咁可愛
我家DK
勝寬啊 佢同DK都真係好努力

即刻上圖
98好正!!!! 一齊長大 唯一嘅同齡
3秒文俊輝
如果17下個unit有佢+其他無咩part嘅member份就好 雖然我知P社唔會
https://youtu.be/PMpscYjFfFA
1:47開始
估唔到勝澈大大唱歌咁好聽#
我本來無expect佢會唱到咁高音 我以為淨係唱一兩句開頭
佢練習生時期係練Vocal先,之後對rap多啲興趣先轉rap 17個個無論顏定舞台表現都有返咁上下 ,之前見到公海有人話佢地大部分人實力未夠班,真係屌出聲
[member]我好明顯都係愛麗,就係因為17同EXO一樣明明有料但比人話無實力,所以我先咁想證明佢地係有實力的 比較我都盡量唔想的, 但自己個人有D好主觀嘅睇法打打下就寫埋出黎, sor我有D衝動
我唔係真係想話邊團勁過邊團的 各團都有自己特色 [member]
sor 7左無加密到
大家搶唔搶到Ideal Cut嘅飛
利申:無搶

貼返今日出嘅1st look相先 要去展示會先有得買件三週年T
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞