[CARAT] SAY THE NAME!! SEVENTEEN 17 討論區 (5) 2018.02.05 고맙다 CB大發 #hoho#

1001 回覆
15 Like 12 Dislike
等香港場啦
等港場+2

啲靚周邊, 從來沒我份
講開又講 港場都係等公售算 唔想幫襯黃牛
雖然唔幫襯都唔駛旨意有靚位
件T真係好靚 唉
其實韓星港場啲票價定咁貴,已經同入場嘅人夾份請班idol嚟無分別,而且售票率有6成已經有賺

如果贊助商覺得自己贊助咗咁多,賣內部門票收「手續費」去幫補係應份。咁我想問係咪間公司每次賣完廣告就要賺返啲廣告錢返嚟先?廣告唔係睇expose、reach同sales咩?幾時變咗係直接賣門票收手續費賺錢

仲有呢啲係投資,投資嘅野可升可跌,無野係應份

所以我都唔會去忍受黃牛同內部,決定自己襟嚟買算喇
我都想講好耐 呢樣嘢真係好扭曲
點解佢哋所謂sponsor嘅錢要喺觀眾身上攞返 仲要唔係一張飛一百幾十咁少
真係痴撚線 偏偏仲好多人為咗好啲嘅位要落疊
次次見到香港有咩韓星嚟咁多大陸甚至香港黃牛炒飛坐地起價就覺得好乞人憎 公售買親都唔可能有機會搶到飛 一早就hold起咗
P社痴撚線 團戒都攞出嚟賣
請問團戒意義何在
好似Caratland咁出手鏈咪幾好,仲似情侶款,做咩出團戒
又話世界上得佢十三個有 真心唔知佢想點 係咪真係咁窮呀
出道大作戰入面佢哋攞返團戒之後開心到喊個樣仲歷歷在目
癡線架 咁重大意義嘅野竟然拎黎賣??!! 不如拎埋D打歌服去賣添啊
呢隻團戒係第三代 好似話11月先開始戴
窮到咁就好心佢出多啲其他周邊啦
呢隻戒指佢話係純銀 同17嘅唔同材質 但size係一樣
好多人都話唔買 但唔知真係唔買嘅人有幾多啦
突然間有個想法: 真心覺得Pretty U勁好聽 如果個MV拍得認真少少可能會多好多views
pretty u 係初戀嘅感覺
我都覺 咁多首最鍾意PrettyU
不過好似係話當時仲未有編舞 唯有咁樣拍住先
個MV睇唔清人樣 個audio又有啲問題
原來如此 我真正決定要入坑就係呢隻歌 真係聽極都唔厭 個編舞又cute 作為初一位曲真係實至名歸 好可惜啊唔過千萬views
雖然各位克拉肯定知道 不過好似無人講咁...今日係十七三歲生日喔
Seventeen哥哥弟弟們出道三週年大快樂
希望音源銷量更加大發 更多人認識同喜愛我地家SVT
세븐틴3주년축하헤요 !!! Happy 3rd Anniversary Seventeen!!!

太子地鐵站有燈箱應援
(本來美孚都有個好大個勁搶眼,但唔知做咩無咗 ),今日朗豪坊都勁多人派小卡

錯過咗今日派杯套,530再去過
頂我住旺角唔知有得派小卡 同太子有燈箱應援 miss左添
勾搭下克拉都好嘛
btw 借個位黎showoff下我家碩珉嘅顏值先
https://www.instagram.com/p/BjMIuOLAV9N/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=15rkcwfkc1l55
530得閒去The One個間Cafe買野飲呀,同埋參唔多個個星期都有Carat係朗豪坊派卡
好啊 我都拎翻個杯套先 同埋撞下有無小卡拎
好正啊
好耐冇喺香港追星 原來依家流行派小卡
真係好好

唔知搶唔搶到了
邊度睇㗎 唔見官方出嘅
見到了 係fb到
幾時開賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞