沈陣營第九十三期 - 沈門同仇敵愾,聲援大師著燈

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
睇番侵侵開頭上台要弱美元, 日日講, 講到上年年頭開始跌, 跌到今年跌左十幾
所以我會睇侵侵會唔會再講強美元多幾次, 而且日本歐洲中國一定好快對弱美元唔妥會有D野做

個個都想出口多D賺錢, 黎緊睇師父J貿易戰
仲有股市升0既財富效應呢, 樓又未夠錢買, 不如CHEAP CHEAP地買隻撈獎勵下自己
求CFU
買熊買PUT
求CFU 報倉派米派軍糧
但係亦有好多人彈TESLA 個車個內籠
都唔知Trump想點,不過歐洲嗰邊睇新聞唔會跟美帝收水加息,日本更加唔會

我估最終收水加息再拖到2024完結咁,嚟緊呢次三月報紙話加息達87%,我買唔加,距離太近,之後加三次0.25
呢個價錢執部二手Z4/SLK 唔好?
話口未完,師父最好唔好再撈底美匯啦

好彩見勢頭唔對噚日兌晒

美財長急澄清 美匯指數全周仍挫1.6% (20:03)

on.cc東網專訊】雖然美國財長姆紐欽澄清他的弱美元言論是「完全被斷章取義」,美國總統特朗普亦揚言撐強美元,惟美元周五再度轉弱,美匯指數跌0.36%至89.067點,全周挫1.66%,歐元及英鎊上周兌美元分別升1.68%、2.18%,至1.2427及1.416美元。

日本央行行長黑田東彥周五在瑞士達沃斯世界論壇中稱日本「通脹終於接近目標」,刺激日圓抽升上最高108.28兌1美元,升逾1%,其後日央行的發言人指黑田沒有修訂通脹前景評估,收市升幅略為收窄至0.76%,報108.58兌1美元,全周漲1.98%。

Mellon Capital投資策略主管Sinead Colten指出,美元近日急跌反映負面的市場情緒和持倉,但認為美元由2017年開始的拋售似乎過大,今年應有可觀上升空間,料歐元未來兩季跌至介乎1.15至1.2美元,英鎊則回落到1.25至1.3美元。
個內籠真係好柒

係唔係差不多了?
呢期好多口術, 一時放水一時收水, 黎緊亂一排
西有侵侵, 北有金仔, 南有菲總統, 東有習仔
但師父係正中心左右大局
\|/
師父快d入黎沈門取暖 星期六日都有人哄盈 好過個on9小兵
希望下個禮拜大家食飯都留低一啖,可能咁岩幫到師傅呢
入黎某大學我請師傅食飯又點話!
FB聽緊錢錢錢重溫, 點解3分鐘開始個廣告有一句 "繼續燈力無限"
師父個樣就顯露愁緒, 邊個仆街玩鳩師父
只要唔握手,食飯冇問題,如果我食飯撞到佢,話唔定會埋咗佢張單㗎
傾計第一句, 你好
尋晚錢錢錢有人上香
邊個嚟?人少少好認咗佢
沈門人多勢眾

就算有日搞埋海外分支都唔出奇

班美國佬學廣東話玩美市 油金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞