[冇人性]你每幫一個人 你嘅壽命就會減一日

135 回覆
36 Like 8 Dislike
睇到中間開始睇唔明
睇到中間開始睇唔明

好 既然咁多人唔明白 睇嚟我要解解話
阿輝 志偉 嘉怡 Kate 係中學時係好朋友
阿輝暗戀Kate 但表白失敗 而因為kate撞車 令到歷史改變 阿輝已經忘記有呢個人存在而變咗係暗戀嘉怡同埋同嘉怡表白失敗

志偉同Kate一齊 觸犯咗Kate復活嘅條件 所以志偉一定會死
係平安夜時 志偉同嘉怡出咗去搞野
復來比kate知道咗 所以kate一怒之下想咗佢 所以先有「當初就唔好問咁多」呢句野

至於點解kate會同志偉一齊 阿輝點解會變志偉 kate點解又要上門搵阿輝 就會係外傳解釋

對唔住 睇嚟我嘅講故仔手法真係差咗啲
睇到中間開始睇唔明

好 既然咁多人唔明白 睇嚟我要解解話
阿輝 志偉 嘉怡 Kate 係中學時係好朋友
阿輝暗戀Kate 但表白失敗 而因為kate撞車 令到歷史改變 阿輝已經忘記有呢個人存在而變咗係暗戀嘉怡同埋同嘉怡表白失敗

志偉同Kate一齊 觸犯咗Kate復活嘅條件 所以志偉一定會死
係平安夜時 志偉同嘉怡出咗去搞野
復來比kate知道咗 所以kate一怒之下想咗佢 所以先有「當初就唔好問咁多」呢句野

至於點解kate會同志偉一齊 阿輝點解會變志偉 kate點解又要上門搵阿輝 就會係外傳解釋

對唔住 睇嚟我嘅講故仔手法真係差咗啲
留名
留名
根本好多應該放正傳既野樓主放係外傳
搞到個故爛尾爛到仆街
明明個idea係好 寫耐啲鋪排多啲會好好多
仲有樓主啲錯字搞到1999
咩叫我係kate既女朋友

多謝你嘅意見 希望我可以係外傳將功補過
前面好睇 後面1999
外傳已經正式開始開故 如果大家有興趣嘅可以過嚟呢個post追埋佢!

[幫完人出外傳] 我死咗之後比人派咗去看守旋轉木馬
https://lihkg.com/thread/70562/page/1?ref=ios

希望大家會繼續支持
講真 不如重作咗呢篇再開外傳啦 本身好地地做咩加速呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞