張敬軒 HINS (9) 演唱會 1st plug 單曲《缺》

1001 回覆
74 Like 3 Dislike
Mv 1月8出
Mv 1月8出

新po留名
未講
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1438073789624890&id=311135442318736

【#eegMV預告 張敬軒《缺》】
在這個「精神病院」裡,我們正視世界存在的醜陋並不可怕,可怕的是人類的劣根性,缺乏接受真相的勇氣,忘記面對自己的能力。那我們可以如何克服這一切?1月8日,密切留意。

#冰天雪地並不怕
#沈溺傷痛才可怕
#缺口就是出口
#MV #新MV #缺
#張敬軒 張敬軒 Hins Cheung
鳩估 最快2月 最遲3月
多撚謝哂蛋蛋
好耐無見輝仔
不吐不快 好似好耐冇唱過
差啲連名都唔記得
唔算好耐呀
我兩日喺上個post有上過水
佢咁多年嚟淨係唱過一次
再問,上次個冷門post 都無乜hit 既冷門歌up 到出黎咁
你都識講冷門歌 又點會係hit
咁都要多人識先可以開到ga,唔係咪即係廁所位
岩啊 好想聽佢唱 明明隻歌咁好
佢肯唱啲好耐冇live過嘅歌(eg無能為力,過雲雨,期待)
我都已經濕哂
咁講法永遠唱死嗰set歌就算啦
驚廁所位就唔唱 唔好忘記 春秋攝太歲版未出之前無乜人識首歌咋
但係春秋原則上係第一plug 黎,已經叫派過台
你唔通叫佢唱男孩最痛/病況呢d 冷到得fans 先有可能聽過既歌咩
對無咁死忠既fans 黎講咪會覺悶囉

同埋佢無乜幾多首冷門歌係有足夠爆發力ga
佢冷得嗰炸歌幾乎隻隻都罐頭咁ga
我意思係有d歌要唱過live先有人識,先有人流傳開去
如果咁保守唱黎唱去都係嗰啲,又唔改編曲/唱法,我做咩要俾錢去睇佢
又唔係叫佢放棄唱熱門歌,都係想佢平衡返熱門歌既數量,唱多少少冷門歌姐,咁咪唔驚得失非死忠觀眾
再者驚悶親人,都係睇佢點編排rundown ,點樣編曲
否則繼續唱返嗰幾首熱門歌,我唔見得幾有新鮮感
唔通唔駛顧死忠既感受?
屌蛋記成個MV放左個ending出黎剪都唔剪
蛋記做野不嬲鳩流流
算啦大家等8號睇全片

一早交左片點知要拖咁耐先出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞