張敬軒 HINS (9) 演唱會 1st plug 單曲《缺》

1001 回覆
74 Like 3 Dislike
開第一場就firm
不嬲Rundown唔會提早宣佈架喎
除非巡迴+唔係香港首場
btw寧願唔知rundown,咁先有驚喜
驚大部分都係降兩度d歌
佢之前訪問先話翻唱歌嘅反應好過自己的歌少少
我驚過半數都係翻唱
翻唱流行曲都ok
最怕唱埋d老歌
得罪講句,唔係佢唱我都廢事聽
曲,編曲同唱都好悶

唔知蛋記買點擊率做乜,自己呃自己
出歌同出mv個日子又唔做好d,順其自然算啦
唱呢堆歌真係要叫佢回水
上次係youtube聽到嗰首浪濤乜聲 dklm
好似係嗰日凌晨佢喺facebook upload咗 跟住又好快delete咗
嚇到我以為係新碟第一plug
軒仔今年係出新碟/翻唱碟?

英皇娛樂 EEG Music
25分鐘前

【#eeg消息 張敬軒為拍新歌《缺》MV入 “院”】

生活上有好多不同價值觀,看似瘋狂但其實只是對事情看法不同。MV借用 張敬軒 Hins Cheung 和舞者的誇張演繹方式,來代表著掙脫固有定律、勇敢去面對,從缺口中找到出口。所以,你會看到軒仔一時喺漫天飄雪嘅走廊狂奔,一時通山跑的場面,軒仔補充到:「當我地係低潮同考驗時,自己嘅情緒, 困難係會阻礙自己嘅決定,所以最重要係要清晰自己目標,知道自己做緊咩快啲走翻出去。」

#這首歌仲有咩特別呢
#就係軒仔喺studioalbum中唱過最高音嘅一首歌 #係highD
#不如睇完相就再睇MV同聽返粒highD
#最後睇幕後花絮 #軒仔提到6月演唱會小編好興奮

《缺》Official MV:https://youtu.be/FDi5TulrPG4
The Making of《缺》MV:https://youtu.be/RtkBbV9QPOc
詳細內容:http://eeg.zone/#/news/2215

#張敬軒 #HinsCheung #缺
佢冇提過
希望係新碟,
等成年得隻翻唱碟我真係唔會買
出咗首缺應該新碟la
睇下會係EP定大碟啫
老老實實青春常駐仲悶
我覺得找對的人都麻麻
我覺得找對的人好啱失眠聽
即刻瞓著
比起前兩三年d頭兩plug,
缺算幾好
找對的人我第一次聽已經覺得好難聽
唔知係咪吹水
之前佢接受訪問話做緊隻碟 搵左九十年代同而家既音樂人製作
佢講嘅野....

聽下好啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞