叱咤20強有幾多首聽過?

477 回覆
24 Like 80 Dislike
upsidedown
風起了
失魂記
和每天講再見
幾時可以非情歌做主流

睇返條list

情歌 3am 一刻戀上 長相廝守 假使世界原來不像你預期 原來只因深愛著 難得一遇 朋友身份 霸氣情歌 UPSIDEDOWN 天敵

非情歌 也許我不會活多一歲 和每天講再見 十戒歌 大丈夫 突然一生人 失魂記 在天之靈 神奇之旅 風起了 Wonder Woman

都係各10首姐,而且兩邊啲題材都算多元化啦

假使世界原來不像你預期點會係情歌呀

UPSIDEDOWN都唔太算係情歌
佢講側田用寫歌嚟宣洩自己情緒

側田新碟好似全部都唔係情歌,最中意咖啡因萬歲
幾時可以非情歌做主流

睇返條list

情歌 3am 一刻戀上 長相廝守 假使世界原來不像你預期 原來只因深愛著 難得一遇 朋友身份 霸氣情歌 UPSIDEDOWN 天敵

非情歌 也許我不會活多一歲 和每天講再見 十戒歌 大丈夫 突然一生人 失魂記 在天之靈 神奇之旅 風起了 Wonder Woman

都係各10首姐,而且兩邊啲題材都算多元化啦

假使世界原來不像你預期點會係情歌呀

UPSIDEDOWN都唔太算係情歌
佢講側田用寫歌嚟宣洩自己情緒

側田新碟好似全部都唔係情歌,最中意咖啡因萬歲

至尊唱片佢拎硬
成日聽歌都係識得十一首
聽過3am

不過係eminem唱

好型呀你
小明果首係幾好但同上年果首又係同一類歌
假使世界原來不像你預期正路樂壇就拎左9成
但香港呢D MK地方
99%都係TONICK首MK 歌

假使xxx 咁撚難聽點擰呀

垃撚圾

夠你條撚屌垃圾?
心水五強
3am
長相廝守
假使世界原來不像你預期
霸氣情歌
神奇之旅

希望小明果首贏到

唔覺得神奇會入到,但其他四首都心水作,可能會有軒/sm/衛蘭/原來xxxx深愛著
但小明個勢應該冇咁好了,估應該長相win,呢首算係全年最hit嘅歌,應該會攞到,其他都好聽,但hit度低好多

關咩HIT唔HIT
夠MK
年年都係一大班港豬觀眾
All in 在天之靈,
長相廝守垃撚圾,主唱現場走撚曬音

又唔好話人垃圾,一首歌好壞唔係淨係睇個人點演繹嘅
不過首歌聽到好厭

靠pop shit上位
垃圾tonick
商台女員工提供 最後 5 強

長相廝守
假使世界原來不像你預期
大丈夫
原來只因深愛着
霸氣情歌 / 也許我不會活多一歲

我估
長相廝守(win)
3am
假使世界
原來只因深愛着
霸氣情歌
腎仔 天在之靈好正 不過一定無機
最後都係長相同坤狗jw爭
雖然長相係好hit
但坤狗fans再加埋jw港女fans兩班加埋其實好難夠tonick fans鬥投現場
仲要恆仔唱live唔得
得兩首一定揀長相
tonick係呢首mk先出到名邊怪得佢地
佢地以前既歌好多都好正 4個麻甩佬on99咁

現場99%都係一大堆MK
一定會鳩投長相廝守
不過都好過比昆狗
但香港呢D MK地方

好撚柒憎你呢d典型連登仔口吻
出面多人鍾意/好紅既歌就係MK歌
連登圍內捧既野就係屌打晒其他野
你自己鍾意既野 就話正路贏左九成
自我中心到

利申 兩首都鍾意

仲有上年
真心唔覺女神贏你是你本身的傳奇有咩問題
事實上女神係hit好多 唱到街知巷聞
連登仔反呢首歌咪又係因為欣宜+首歌太紅

上兩年羅生門輸比原來她不夠愛我先係經典 真心講句,羅生門算係10年代最爆既一首歌都要輸,唔好話最歌輸,連至尊歌都輸
當年FB高登明明人人都洗哂版叫哂春

呢一年就真係R爆頭啦
至於903至尊歌就不嬲都唔係頒比最hit既歌架啦
例如今年至尊歌都唔知係唔係呢個list入面

又話女神HIT應該拎
一陣又話至尊唔係頒比最HIT
唔撚識唔好扮代表啦ON9 POP SHIT狗
腎仔 天在之靈好正 不過一定無機
最後都係長相同坤狗jw爭
雖然長相係好hit
但坤狗fans再加埋jw港女fans兩班加埋其實好難夠tonick fans鬥投現場
仲要恆仔唱live唔得
得兩首一定揀長相
tonick係呢首mk先出到名邊怪得佢地
佢地以前既歌好多都好正 4個麻甩佬on99咁

現場99%都係一大堆MK
一定會鳩投長相廝守
不過都好過比昆狗

講live 肯定原來只因好聽d
不過長相hit d
但香港呢D MK地方

自我中心到

利申 兩首都鍾意

仲有上年

上兩年羅生門輸比原來她不夠愛我先係經典 真心講句,羅生門算係10年代最爆既一首歌都要輸,唔好話最歌輸,連至尊歌都輸

呢一年就真係R爆頭啦

又話女神HIT應該拎

屌你條憤青理解能力攞U?
上年女神係攞最歌 話明「我最喜愛」 個獎完全取決於投票結果 咁頒比一首最Hit既有咩問題?
至尊歌就睇播放率 所以咁多年黎至尊歌同最歌都唔係同一首
咁我講女神最HIT所以擺最歌無問題,同我講903頒至尊歌唔頒比最HIT有咩衝突?
唔知係邊撚個唔識呢垃圾鳩屌憤青
但香港呢D MK地方

自我中心到

利申 兩首都鍾意

仲有上年

呢一年就真係R爆頭啦

又話女神HIT應該拎

屌你條憤青理解能力攞U?
上年女神係攞最歌 話明「我最喜愛」 個獎完全取決於投票結果 咁頒比一首最Hit既有咩問題?
至尊歌就睇播放率 所以咁多年黎至尊歌同最歌都唔一定係同一首
咁我講女神最HIT所以擺最歌無問題,同我講903頒至尊歌唔頒比最HIT有咩衝突?
唔知係邊撚個唔識呢垃圾鳩屌憤青
以前d最喜愛歌曲都係k歌來架啦
做咩而家懶高級咁話唔想mk歌長相廝守拎姐
事實佢今年最hit
事實佢今年最hit

正解
最歌就係邊首多人投就比邊首
係班濕鳩憤青專係要同街外人唱反調 就發晒茅咁屌
事實佢今年最hit

正解

雖然Tonick靠pop歌彈一彈起係有d柒
但首歌真心hit喎
事實佢今年最hit

正解

但首歌真心hit喎

老實講睇多年啦
難得終於彈起左
睇下佢地下年仲會出邊種歌
今年除左長相廝守同不停站之外其實903都係hea佢地
事實佢今年最hit

正解

但首歌真心hit喎

老實講睇多年啦
難得終於彈起左

以往plug punk歌 電台電視台完全唔show
事實佢今年最hit

正解

但首歌真心hit喎

老實講睇多年啦
難得終於彈起左

show嘅
得新城可能會show吓佢地囉
不過新城個公信力大家都知乜事
好想見到霸氣同假使入5強
入到嘅入埋周爸喇 雖然冇乜可能
風起了
3am

其他一係廣告先知一係未聽過
事實佢今年最hit

正解

但首歌真心hit喎

老實講睇多年啦
難得終於彈起左

show嘅
得新城可能會show吓佢地囉
不過新城個公信力大家都知乜事

鐵樹蘭plug喺903都攞過冠軍歌啦
果啲仲難入口過punk都有人理啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞