上古捲軸係RPG黎講其實可以稱霸

277 回覆
129 Like 19 Dislike
希望黎緊快啲出6 同埋有其他遊戲超越到佢
Fallout
Fallout

fallout自由度唔夠高 好快爆機 槍game為主個啲都係算把啦
上古卷軸
有無人仲有玩
你有冇玩過fallout new vegas
全方面屌打skyrim
雖然我鍾意劍與魔法多啲
你有冇玩過fallout new vegas
全方面屌打skyrim
雖然我鍾意劍與魔法多啲

skyrim 係渣
oblivion 同morrowind 好玩十幾倍
有無人仲有玩

其實連登有tes post
有無人仲有玩

班撚樣淨係識玩mod J女
去到第一條村接任之前斬左人地隻雞,全村人追住我黎斬,連本身要去佢到接任果個npc都斬9我
去到第一條村接任之前斬左人地隻雞,全村人追住我黎斬,連本身要去佢到接任果個npc都斬9我

殺人隻雞等於殺人父母 斷人衣食
有無人仲有玩

玩mod還玩mod,TES既劇情内容我地一樣都有討論既
有無人仲有玩

agree
有無人仲有玩

agree

#metoo
有無人仲有玩

玩mod還玩mod,TES既劇情内容我地一樣都有討論既

我玩rpg爆左主線就唔想玩
有無人仲有玩

agger
利申TES post 專業講故佬
專業解答各種世界觀問題
霸者既話我會推番witcher3,
但上古5絕對係引領左呢類open world rpg既先驅者,

witcher黎黎去去咪得五隻技 武器裝備又唔多樣化 唔係貓 就熊 獅鷲裝 打法好單一
要放太多時間落去啦...
有無人仲有玩

agger
專業解答各種世界觀問題

可唔可以講下矮人消失之謎
有無人仲有玩

agger
專業解答各種世界觀問題

當然
矮人(其實我鍾意叫返鍛莫多d,因為佢地係精靈+唔矮)當時住係morrowind,佢地同當時另一個住係morrowind嘅種族chimer 曾經組成過第一議會黎對抗天際嘅入侵者
但去到後黎打敗諾德後拆夥,一直到1E700年係morrowind 嘅一個大島vvardenfall上面雙方開戰,而最終鍛莫係火山中心用佢地嘅音調工具敲打創世神之一Lorkan嘅心,啟動左佢地做嘅「高達」Numidium ,全族同時消失(成神)
有無人仲有玩

agger
專業解答各種世界觀問題

當然
矮人(其實我鍾意叫返鍛莫多d,因為佢地係精靈+唔矮)當時住係morrowind,佢地同當時另一個住係morrowind嘅種族chimer 曾經組成過第一議會黎對抗天際嘅入侵者
但去到後黎打敗諾德後拆夥,一直到1E700年係morrowind 嘅一個大島vvardenfall上面雙方開戰,而最終鍛莫係火山中心用佢地嘅音調工具敲打創世神之一Lorkan嘅心,啟動左佢地做嘅「高達」Numidium ,全族同時消失(成神)

其實坊間好多講法都唔知信邊個好 唔係因為咁激怒左神而被懲罰先消失?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞