沈門師兄弟徙置區第六十二期 - 3萬二千點的盛宴

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
其實慢牛先搵到大錢,我愛慢牛!

大師兄
昨晚美股表現參差,雖然道指上升103點,但科技股卻大跌,納指跌逾1%,多隻科技股龍頭皆出現顯著的跌幅。而香港股王騰訊(http://00700.HK),在美國預託証券的股價,亦再跌5.6元。

騰訊股價自業績後急速挾上440元之後,表現強差人意,反覆回試402元水平。就算這兩天出現反彈,但力度只是一般,420元關口沽壓頗大。雖云近期之跌,可能是受指數成份股比重改變的影響,但若論估值計,其股價亦已是嚴重被高估。若然指數基金的沽盤已清除,而股價仍未能喘定,就要小心這是基金減磅。

短線而言,市況已呈現初步的轉勢訊號,向下的支持位分別在29200及28650點關口,若然下破,中期跌浪便確認出現。十二月份市況充斥着很多不明朗因素,美股位高勢危,而美國又要面對著債務上限的危機,投資者不能掉以輕心。

28650有支持

係咪終於可以大開淡倉?

最驚係party完左都唔知 要做埋單果個姐

大師兄出來定軍心

早晨,大師兄入嚟啱啦,振吓軍心

樣子兄

大師兄,師傅呢個星期打咗我地好多棍

樣子兄

大師兄, 眾師兄恐怕未能行到三萬二就倒下了

樣子兄

大師兄呀 好掛住你呀

樣子兄

大師兄呀 好掛住你呀

樣子兄穩定軍心

萬子兄咩事呀?

沒事
有時真係要屌吓你班 ,靠邊站好似有蟻咬咁,係要日日炒嚟炒去嘅,等吓都唔願

大師兄
有時真係要屌吓你班 ,靠邊站好似有蟻咬咁,係要日日炒嚟炒去嘅,等吓都唔願

靠邊站真係好似有蟻咬咁,啲錢要買咗貨先安心
無論牛市熊市,要搵大錢,一個字.......慢!

現在仲係牛市,但勿沾近牛熊!

大師兄返來啦

知錯了

靠邊站真係好似有蟻咬咁,啲錢要買咗貨先安心

樣子兄

大師兄呀 好掛住你呀

跌一千幾百,大家無須驚慌

樣子兄

大師兄呀 好掛住你呀

跌一千幾百,大家無須驚慌

但我好奇大師兄仲睇係牛市?

我已經唔知遠近定義
1x%一個星期都差啲打

港女281牛我都驚

已經無沾近牛熊,但都輸緊幾千
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞