[推到完場]降魔的(玖)

1001 回覆
111 Like 26 Dislike

呢套戲d收尾真係一絕,唔係鳩做

近年神劇

幾晚個結尾都成功令我好想快d睇下一集

利申:冇睇tvb劇n年

同前晚見到金剛小儀好開心咁拍車門一樣

利申:冇睇tvb劇n年,只睇降魔的

除左尋晚要燒足金剛小儀成節戲有d長同數跳錶有d膠,整體都有水準

尾段拍到有喲膠
好可惜

世界光, 收細光圈拍攝
恐怕全球只有 TVB 仲 keep 住咁拍

食飯個陣餐廳岩岩播誇世代Ali森美婚禮個幕,
咪D打燈完全無諗過班演員,個個D皺紋瑕疵出曬黎
連Ali都拍到青筋暴現 雖然室外光可能難掌控D, 都唔係咁hea呀?!

使徒行者2 拍攝技巧比較好
唔知 TVB 幾時先肯正視呢個 problem

踩過界拍攝手法幾新鮮

除左尋晚要燒足金剛小儀成節戲有d長同數跳錶有d膠,整體都有水準

尾段拍到有喲膠
好可惜

如果小馬既行動會令佢地有唔同死法
會好睇好多
Loop 2/3次就夠
太多會悶

其實咁loop都無可厚非
可以做少一兩次既
始終佢地當年就係咁死
呢個係改變唔到既事實
馬明就係要做親情感動返佢兩個
唔好再輪迴係呢段記憶

火燒左7,8次
但馬明每次救火都一樣動作
應該係reply同一段
但表達得唔好

其實loop多幾次夾夾埋埋都係一兩分鐘既事暏,
又無乜大礙,反而如果每次loop可以表達多D金剛小儀點慢慢理解自己已經死亡既心理推進可能會好多少少。

馬明都入左個輪迴

所以石敢當咪要搵D野stop佢輪迴
我覺得三首歌與其話係一個單元一首,不如話係分別代表三個主角

到此一遊—石敢當

遙不可及—馬季

泣血薔薇—芷若

啲歌詞完全跟著個人嚟寫

呢 d 咁樣先係插曲, 真係 match 番故事個角色.
唔同角色/線有自己歌

之前 d 劇成日都一首歌狂loop

我反而覺得泣血有機會match啤啤多啲
睇完主題曲個mv估啤啤大約個結局
(當然之後啤啤可能有其他歌)

咁睇得起TVs budget 唔洗下下刀削面果首已經好驚喜

刀削面=石敢當 聽返佢首歌無乜問題喎?!
而且有兩首,又幾好聽無反感

我意思係一套短劇tvb戲冇乜可能有第四首歌出現
會唔會成部劇完左只降過一隻紅魔

降一隻夠la, d辣殺cg

今晚同聽晚好似會打卒仔
𦭒若,真係你呀?
琴晚個尾真係好靚

近年神劇

佢地拍門嗰吓真喺世界級
[推到完場]降魔的(拾)
https://lihkg.com/thread/470457/page/1?ref=ios

開定先
𦭒若,真係你呀?
琴晚個尾真係好靚

近年神劇

琴晚個尾好睇在𦭒若最徬徨無助嘅時候小馬返轉頭嗰種希望嘅感覺
但同時觀眾就會諗如果小馬知𦭒若出事之後嘅反應,就會覺得傷感
琴晚我就係有呢種矛盾嘅感覺
我覺得三首歌與其話係一個單元一首,不如話係分別代表三個主角

到此一遊—石敢當

遙不可及—馬季

泣血薔薇—芷若

啲歌詞完全跟著個人嚟寫

呢 d 咁樣先係插曲, 真係 match 番故事個角色.
唔同角色/線有自己歌

之前 d 劇成日都一首歌狂loop

我反而覺得泣血有機會match啤啤多啲
睇完主題曲個mv估啤啤大約個結局
(當然之後啤啤可能有其他歌)

薔薇一定係芷若

“你背影 解釋了絕情 無人認領 舊有路徑全是泡影”
覺得隻歌係男對女既愛細過女對男既愛
但馬季好鍾意芷若架喎

佢有句 “其實真的不需擁有記憶 只需洗去血跡”
就好似講芷若入咗魔然後見返小馬 醒返咁
𦭒若,真係你呀?
琴晚個尾真係好靚

近年神劇

我都係冇睇TVB劇N年

淨係睇降魔的

金剛小儀琴晚果PART我又LOOP左次
𦭒若,真係你呀?
琴晚個尾真係好靚

近年神劇

我都係冇睇TVB劇N年

淨係睇降魔的

金剛小儀琴晚果PART我又LOOP左次

Agger
Same
𦭒若,真係你呀?
琴晚個尾真係好靚

近年神劇

我反而諗好在有小馬唔係無人理佢好慘
𦭒若,真係你呀?
琴晚個尾真係好靚

近年神劇

我反而諗好在有小馬唔係無人理佢好慘

same
就算離開人世前
都有d開心野先
今晚播之前冇推爆一個post
今晚播之前又推爆一個post

近年神劇

尾段拍到有喲膠
好可惜

會好睇好多
Loop 2/3次就夠
太多會悶

可以做少一兩次既
始終佢地當年就係咁死
呢個係改變唔到既事實
唔好再輪迴係呢段記憶

火燒左7,8次
應該係reply同一段
但表達得唔好

冇錯 loop唔係問題
但係馬明應該做唔同野去救火咁樣先表達到佢好想救但係做咩都冇用果種心情

尾段拍到有喲膠
好可惜

會好睇好多
Loop 2/3次就夠
太多會悶

可以做少一兩次既
始終佢地當年就係咁死
呢個係改變唔到既事實
唔好再輪迴係呢段記憶

火燒左7,8次
應該係reply同一段
但表達得唔好

冇錯 loop唔係問題
但係馬明應該做唔同野去救火咁樣先表達到佢好想救但係做咩都冇用果種心情

捉到鹿唔識脫角
https://youtu.be/mnFI6R4z3Hw
星夢十二點出左了,啲詞幾靚,為芷若度身訂造

副歌係咁XX的
同降魔的 好配合
如果個結局真係sad end
呢首歌真係近年來最match 最match 既劇集插曲
[url]https://lihkg.com/thread/470457/page/1?ref=web
[/url]
[url]https://lihkg.com/thread/470457/page/1?ref=web
[/url]

[/url]

[/url]

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞