[推到完場]降魔的(玖)

1001 回覆
111 Like 26 Dislike

呢套戲d收尾真係一絕,唔係鳩做

近年神劇

幾晚個結尾都成功令我好想快d睇下一集

利申:冇睇tvb劇n年

同前晚見到金剛小儀好開心咁拍車門一樣

利申:冇睇tvb劇n年,只睇降魔的

除左尋晚要燒足金剛小儀成節戲有d長同數跳錶有d膠,整體都有水準

尾段拍到有喲膠
好可惜

如果小馬既行動會令佢地有唔同死法
會好睇好多
Loop 2/3次就夠
太多會悶

其實咁loop都無可厚非
可以做少一兩次既
始終佢地當年就係咁死
呢個係改變唔到既事實
馬明就係要做親情感動返佢兩個
唔好再輪迴係呢段記憶

每次燒果陣加唔同對白都可以
佢問題係同一scene重覆 ctrl +v
又推爆post

呢套如果無最佳劇集
可以真正罷睇TVB

對上一次想追 係城寨英雄
龍成虎太搶鏡(比起果兩個男主)
套戲好正,有笑有淚有親情有愛情
其實母子情我覺得ok喎,可能人大左,我又唔覺得話好煩,個阿媽無左個仔覺得自己克死豪仔同馬季緊係會做d傻野啦,主要都係表達母愛。小儀金鋼無得輸啦😫好感人,有為又做得好,有時d配角出一兩幕d對白都好爆,好似的士佬marco。套劇好好睇,支持支持
又推爆post

呢套如果無最佳劇集
可以真正罷睇TVB

其實真心對CCTVB無乜期望,
純粹見呢套個題材幾新鮮又有馬明先會睇吓!
就算馬明或什麼最佳劇集無獎亦不意外,
因為不嬲都係太公分豬肉獎
仲未計余高層玩弄權個D煩野
其實母子情我覺得ok喎,可能人大左,我又唔覺得話好煩,個阿媽無左個仔覺得自己克死豪仔同馬季緊係會做d傻野啦,主要都係表達母愛。小儀金鋼無得輸啦😫好感人,有為又做得好,有時d配角出一兩幕d對白都好爆,好似的士佬marco。套劇好好睇,支持支持

心姐個到太長喇
如果係阿蛆做
實比人屌左9世
又推爆post

呢套如果無最佳劇集
可以真正罷睇TVB

所以當年天與地拎最佳劇集個下真係感動
估唔到會“聽民意”
又推爆post

呢套如果無最佳劇集
可以真正罷睇TVB

估唔到會“聽民意”

乜有咩? 真係無乜留意佢D圍爐奬,
不過當年天與地又係正到
又推爆post

呢套如果無最佳劇集
可以真正罷睇TVB

估唔到會“聽民意”

天與地本身卡士都幾勁,畀佢地攞唔驚得罪人
我覺得三首歌與其話係一個單元一首,不如話係分別代表三個主角

到此一遊—石敢當

遙不可及—馬季

泣血薔薇—芷若

啲歌詞完全跟著個人嚟寫

呢 d 咁樣先係插曲, 真係 match 番故事個角色.
唔同角色/線有自己歌

之前 d 劇成日都一首歌狂loop

我反而覺得泣血有機會match啤啤多啲
睇完主題曲個mv估啤啤大約個結局
(當然之後啤啤可能有其他歌)

近年神劇

除左尋晚要燒足金剛小儀成節戲有d長同數跳錶有d膠,整體都有水準

尾段拍到有喲膠
好可惜

會好睇好多
Loop 2/3次就夠
太多會悶

可以做少一兩次既
始終佢地當年就係咁死
呢個係改變唔到既事實
唔好再輪迴係呢段記憶

火燒左7,8次
但馬明每次救火都一樣動作
應該係reply同一段
但表達得唔好

到此一遊—石敢當

遙不可及—馬季

泣血薔薇—芷若

啲歌詞完全跟著個人嚟寫

唔同角色/線有自己歌

薔薇一定係芷若
又推爆post

呢套如果無最佳劇集
可以真正罷睇TVB

估唔到會“聽民意”

天與地本身卡士都幾勁,畀佢地攞唔驚得罪人

都係,天與地當年無論男女主配角全部有番咁上下級數!

到此一遊—石敢當

遙不可及—馬季

泣血薔薇—芷若

啲歌詞完全跟著個人嚟寫

唔同角色/線有自己歌

薔薇一定係芷若

“你背影 解釋了絕情 無人認領 舊有路徑全是泡影”
覺得隻歌係男對女既愛細過女對男既愛
但馬季好鍾意芷若架喎

尾段拍到有喲膠
好可惜

會好睇好多
Loop 2/3次就夠
太多會悶

可以做少一兩次既
始終佢地當年就係咁死
呢個係改變唔到既事實
唔好再輪迴係呢段記憶

火燒左7,8次
應該係reply同一段
但表達得唔好

其實loop多幾次夾夾埋埋都係一兩分鐘既事暏,
又無乜大礙,反而如果每次loop可以表達多D金剛小儀點慢慢理解自己已經死亡既心理推進可能會好多少少。

到此一遊—石敢當

遙不可及—馬季

泣血薔薇—芷若

啲歌詞完全跟著個人嚟寫

唔同角色/線有自己歌

咁睇得起TVs budget 唔洗下下刀削面果首已經好驚喜

尾段拍到有喲膠
好可惜

會好睇好多
Loop 2/3次就夠
太多會悶

可以做少一兩次既
始終佢地當年就係咁死
呢個係改變唔到既事實
唔好再輪迴係呢段記憶

火燒左7,8次
應該係reply同一段
但表達得唔好

又無乜大礙,反而如果每次loop可以表達多D金剛小儀點慢慢理解自己已經死亡既心理推進可能會好多少少。

如果抽一兩分鐘出黎拎tvb傳統橋話打雷時阿媽用數綿羊哄仔訓黎平伏自己,之後呢招喺火場用,好過數跳錶la

近年神劇

尾段拍到有喲膠
好可惜

世界光, 收細光圈拍攝
恐怕全球只有 TVB 仲 keep 住咁拍

食飯個陣餐廳岩岩播誇世代Ali森美婚禮個幕,
咪D打燈完全無諗過班演員,個個D皺紋瑕疵出曬黎
連Ali都拍到青筋暴現 雖然室外光可能難掌控D, 都唔係咁hea呀?!

使徒行者2 拍攝技巧比較好
唔知 TVB 幾時先肯正視呢個 problem

尾段拍到有喲膠
好可惜

會好睇好多
Loop 2/3次就夠
太多會悶

可以做少一兩次既
始終佢地當年就係咁死
呢個係改變唔到既事實
唔好再輪迴係呢段記憶

火燒左7,8次
應該係reply同一段
但表達得唔好

如果抽一兩分鐘出黎拎tvb傳統橋話打雷時阿媽用數綿羊哄仔訓黎平伏自己,之後呢招喺火場用,好過數跳錶la

之後馬明由數果下唔捨得到平伏,而小儀知道馬明用呢招知道佢真係自己個仔而相信,成件事連倒又可以比演員發揮下,好過不停燒

尾段拍到有喲膠
好可惜

會好睇好多
Loop 2/3次就夠
太多會悶

可以做少一兩次既
始終佢地當年就係咁死
呢個係改變唔到既事實
唔好再輪迴係呢段記憶

火燒左7,8次
應該係reply同一段
但表達得唔好

好似唔係講緊跳唔跳錶喎?!
不過用返你條度黎做到時咪又有人跳出黎話:
數綿羊無野呀?!
利申:覺得跳錶無乜問題,無乜斟酌

尾段拍到有喲膠
好可惜

會好睇好多
Loop 2/3次就夠
太多會悶

可以做少一兩次既
始終佢地當年就係咁死
呢個係改變唔到既事實
唔好再輪迴係呢段記憶

火燒左7,8次
應該係reply同一段
但表達得唔好

之後馬明由數果下唔捨得到平伏,而小儀知道馬明用呢招知道佢真係自己個仔而相信,成件事連倒又可以比演員發揮下,好過不停燒

仲有石敢當陪佢數個吓等佢feel到有support

尾段拍到有喲膠
好可惜

世界光, 收細光圈拍攝
恐怕全球只有 TVB 仲 keep 住咁拍

食飯個陣餐廳岩岩播誇世代Ali森美婚禮個幕,
咪D打燈完全無諗過班演員,個個D皺紋瑕疵出曬黎
連Ali都拍到青筋暴現 雖然室外光可能難掌控D, 都唔係咁hea呀?!

使徒行者2 拍攝技巧比較好
唔知 TVB 幾時先肯正視呢個 problem

Hea底無計

尾段拍到有喲膠
好可惜

會好睇好多
Loop 2/3次就夠
太多會悶

可以做少一兩次既
始終佢地當年就係咁死
呢個係改變唔到既事實
唔好再輪迴係呢段記憶

火燒左7,8次
應該係reply同一段
但表達得唔好

馬明都入左個輪迴

到此一遊—石敢當

遙不可及—馬季

泣血薔薇—芷若

啲歌詞完全跟著個人嚟寫

唔同角色/線有自己歌

咁睇得起TVs budget 唔洗下下刀削面果首已經好驚喜

刀削面=石敢當 聽返佢首歌無乜問題喎?!
而且有兩首,又幾好聽無反感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞