[推到完場]降魔的(玖)

1001 回覆
111 Like 26 Dislike
馬明在接受《香港01》訪問時表示,除非有一個重要的決定,否則都不太想將自己的戀情向公眾交代,他說:「(同心穎)Ok嘅,發展無乜大問題。其實無話名唔名份呢個問題,心穎好似喺其他訪問都講過唔會刻意講,如果再講就結婚架喇。而且我哋無講啫,但係其實大家都明架喇,有時我哋出去睇戲食飯,我哋都係任記者影相,或者有路人影我哋都無所謂嘅,呢方面我哋都幾公開架喇。我哋覺得無必要吓吓講,如果乜都講就會好煩,啫係唔會同人講我哋已經拖咗手喇、我哋鍚過喇、今晚佢上我屋企睇波、今晚我上佢屋企慶祝,無呢個需要去交代,始終拍拖係兩個人嘅事,我哋相處得舒服就夠喇。」

真係同賣港穎一齊
馬明比人利用緊
一定係

你唔係以為假嘛

要反馬明了
拎到獎都要反

愈反愈紅
到時要睇大陸劇先睇到馬明了

佢都講要錢唔要獎
寧願賺多啲錢俾屋企人

CCTVB個圍爐奬
一D認受性都無
梗係錢實際啦,供多幾個太古城單位好過拎個太公奬
https://www.hk01.com/%E5%A8%9B%E6%A8%82/132572/-%E9%99%8D%E9%AD%94%E7%9A%84-%E5%B0%88%E8%A8%AA-%E9%A6%AC%E5%9C%8B%E6%98%8E%E5%94%94%E8%A6%BA%E8%A6%96%E5%B8%9D%E8%BF%94%E5%A4%A7%E9%99%B8%E6%98%93%E6%90%B5%E9%8C%A2-%E4%B8%8A%E5%88%B0%E5%8E%BB%E7%94%9A%E9%BA%BC%E9%83%BD%E4%B8%8D%E6%98%AF
馬明上大陸掘金

正如吳京套電影喺大陸好勁,喺香港就普普通通
作死咩真野拎黎講

等睇幾年後, 馬明紅左, 去中國搵錢, 跟住再比連登仔反

唔駛幾年後

其實大家都係想大家搵到錢,我而家喺大陸拍緊嘢,大陸一個橫店係有4、50組劇開緊,嗰啲街外錢嚟架嘛,大家去搵囉,唔通一個人拍得晒咩。

mola mola

香港唔配擁有馬明

更係出去搵真銀好啦,
唔通成世on99留係CCTVB 咁垃圾好咩!

今年拍左兩套代表作之後就北上

搵真銀唔代表要去中國
劇透
紅眼魔真身係豪仔
劇透
紅眼魔真身係豪仔

唔鬼係呀?!
唔知到時降魔的番外篇好冇睇
其實套戲始終係膠膠地
心姐條線煩膠唔使講
今晚不斷loop火燒燒到膠左
我淨係諗起波若波蘿咪
有好多回億位可以cut
留返d位降魔捉鬼好過啦

13集啦 7集夠唔夠結局篇

有21集

8集降魔

主題曲 仲有好多片段未出

例如 魔女智雯 + 展明 VS 馬明
馬明, 智雯, 石敢當 三個好似去左鬼世界咁, 周圍都係鬼

希望唔好全部都結局先出
劇透
紅眼魔真身係豪仔

唔鬼係呀?!

假膠啦
劇透
紅眼魔真身係豪仔

唔鬼係呀?!

信我啦
劇透
紅眼魔真身係豪仔

唔鬼係呀?!

維基D 劇透 好多都是假
例如, 上面有條友劇透 蔣志光 實際可以見到石敢當, 但扮睇唔到

今集 蔣志光 搵個機器不停掃 石敢當..........想搵佢出來
即係已經不攻自破
唔知到時降魔的番外篇好冇睇

有張曦雯做魔
劇透
紅眼魔真身係豪仔

唔鬼係呀?!

信我啦

咁石敢當唔係豪仔?
一齊吹奏馬國明放假一天直至佢攞視帝

cctvb會唔會比佢贏
劇透
紅眼魔真身係豪仔

唔鬼係呀?!

維基D 劇透 好多都是假
例如, 上面有條友劇透 蔣志光 實際可以見到石敢當, 但扮睇唔到

今集 蔣志光 搵個機器不停掃 石敢當..........想搵佢出來
即係已經不攻自破

我估結局一向好隼
佢果情逆三世緣智雯又係做得好好
可惜又係唔收得

有bobby都唔收得?
劇透
紅眼魔真身係豪仔

唔鬼係呀?!

信我啦

咁石敢當唔係豪仔?

石敢當唔算係,我指豪仔真身
應該唔會北上嘅

除了在香港,馬明也開始向大陸發展,始終內地賺錢的機會多太多,他說:「我而家拍緊大陸一套電影叫《美麗戰爭》,但係香港唔會上,因為個題材好內地嘅,今次成廿幾三十個女仔圍住我,因為係幾一套model嘅勵志片,仲有譚耀文份。我都想搵多啲錢,上一次上去拍我全廣東話,今次我都用返國語,希望可以適應返上面,譚耀文因為上咗去好多年,佢嘅經驗幫到我好多,可能對我將來上去發展都會有幫助。我而家都叫識多咗大陸嘅製片人,希望可以透過咁已傾多啲合作,佢哋唔會再睇邊個係視帝視后架喇。」

都算苦盡甘來

究竟馬明有無睇森穎旅行團

cctvb會唔會比佢贏

喺連登要踩佢先紅
一日推爆兩個post不是夢
Tvb宇宙

part好有美漫feel

cctvb會唔會比佢贏

喺連登要踩佢先紅

要打破傳統
劇透
紅眼魔真身係豪仔

唔鬼係呀?!

信我啦

咁石敢當唔係豪仔?

石敢當係豪仔先make sense
咁先解釋到點解佢修行左「千幾年」都咁廢
同埋用言靈之術召喚唔到豪仔出黎

cctvb會唔會比佢贏

喺連登要踩佢先紅

要打破傳統

同賣港穎一齊
要反了
劇透
紅眼魔真身係豪仔

唔鬼係呀?!

信我啦

咁石敢當唔係豪仔?

石敢當係豪仔先make sense
咁先解釋到點解佢修行左「千幾年」都咁廢
同埋用言靈之術召喚唔到豪仔出黎

佢個千幾年 係咪佢ff 都仲未知
其實套戲始終係膠膠地
心姐條線煩膠唔使講
今晚不斷loop火燒燒到膠左
我淨係諗起波若波蘿咪
有好多回億位可以cut
留返d位降魔捉鬼好過啦

心姐線好煩膠 又拖戲
其實頭先無限loop燒力哥力嫂拍得唔多好,剪接可以做好少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞