史上第一個MacBook集中post

298 回覆
5 Like 0 Dislike
我見16 macbook pro好多問題
Usb-c可能之後會係主流
但而家 呢個moment 我覺得太快
好多野都唔夾
Btw 想請教下大家
如果淨係上網睇片搵資料 駁amp
係咪揀唔好揀air 揀返15 macbook pro?
我見16 macbook pro好多問題Usb-c可能之後會係主流但而家 呢個moment 我覺得太快好多野都唔夾 Btw 想請教下大家 如果淨係上網睇片搵資料 駁amp係咪揀唔好揀air 揀返15 macbook pro?

你諗你啦

你需要部電腦嚟做咩就買咩囉

Pro同air個mon是有分別嘅,不過價錢就差好遠
MacBook Pro with touch bar 15"
個emoji bar一路都顯示喺度 點整走佢?
咁奇怪嘅
巴打15'?

15'
喺web whatsapp用完touch bar打emoji之後就一直有條bar喺度
有冇人都係咁
咁奇怪嘅
巴打15'?

15'
喺web whatsapp用完touch bar打emoji之後就一直有條bar喺度
有冇人都係咁

我都係,唯有 restart
13" 太空灰 TB 512 SSD 已門市入手
依家買mba會唔會好傻?
平時都係睇片/做功課用
上網睇話nmb效能好似差過mba
平時都係睇片/做功課用

冇乜所謂
咁奇怪嘅
巴打15'?

15'
有冇人都係咁

我都係,唯有 restart

Restart左再用emoji又會喺返度
想問大家有冇買到Office?
買邊隻好
平時都係睇片/做功課用

我都係買左 3 個幾月!
買邊隻好

學校有免費 licence
想問下2016 macbook pro個mon係唔係偏黃?

買邊隻好

我淘左條office 2016 for mac 既key返黎用
有冇用2016 pro嘅巴打(勇士)已經用bootcamp 裝左windows

係唔係真係唔會再爆speaker

仲係淆淆地
想問下2016 macbook pro個mon係唔係偏黃?

青青藍藍咁

買邊隻好

我淘左條office 2016 for mac 既key返黎用

程式邊度裝?
有無巴打喺訂咗16 MacBook Pro with touch bar 15" 個期喺8/12-14/12仲未轉準備出貨
有無巴打喺訂咗16 MacBook Pro with touch bar 15" 個期喺8/12-14/12仲未轉準備出貨

walk-in啦
今日去買咗部13"with TB

walk-in啦

唔知喺咪升左460張顯卡先要等甘耐

walk-in啦

唔知喺咪升左460張顯卡先要等甘耐

升左display 460,1 tb ssd
預計7-12/DEC 到,1號已經收到
有冇得整到所有folder都會自動開晒排列方式

即係好似windows咁

買邊隻好

程式邊度裝?

Official Microsoft download
MBA
唔係好識用
有無巴絲教下我
想問下咁多位,而家用緊sp4 i7 16gb ram 256
想轉mbp2016 13"冇bar版
主要用黎重度執相,同時想LR同PS咁,
I5+16gb ram夠唔夠洗
冇左15"張顯卡影響大唔大
其實而家用sp4個流暢流都算ok,不過間中會lag一lag咁
因為都多拎出街,所以盡量都唔考慮15"
請咁多位指教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞