史上第一個MacBook集中post

298 回覆
5 Like 0 Dislike
Mac book air 剪唔剪到片其實?
用緊air 13 2015
得128gb好後悔

放左佢啦
你老味
2016 mbp 13" tb
有一個 usb type c port 收左皮
預約左天才吧拎去整

屌你老母用左半個月都冇
用緊air 13 2015
得128gb好後悔

放左佢啦

我MBA 13 2015 250gb..加2tb WD passport... 我將所有media 放曬入exthd 先夠用
其實如果買15吋當desktop用, 大家會長期插電定係唔會差住用 ?

長插會唔會好快打柴
pro 2015升sierra 有冇伏?

09 mid MacBook Pro
一路升到El Capitan 完全無問題

但係無得升Sierra喇
我仲用緊early2013 15" retina
仲好順
有部機想 13" Mid2013i7/8GB/512GB 部機賣到幾錢?
有部機想 13" Mid2013i7/8GB/512GB 部機賣到幾錢?

有apple care
12吋 space grey
我部mba行緊nvidia外顯, 宜家重好順

09 mid MacBook Pro
一路升到El Capitan 完全無問題

但係無得升Sierra喇

咁我放心升啦
想問 恆生 enjoy card 係 Apple Store 買機 再打去 card center 做簽賬 分期 可行嗎

部機hang完 reboot 入recovery mode之後一直stuck係呢個畫面 拿去genius bar條友話都未見過呢個screen 直接話叫我換底板
有無巴打知係咪software問題

有無插過有線鍵盤mouse 試下

有無圖

有無圖

X2
14 mid mbpr 留名
利申:用緊late 2013 13" mbpr 開始後悔當初冇買16Gb ram

CPU個啲可以唔升,但係ram個啲錢一定唔慳得

Mbpr 2014 好後悔

Mid 2014
打爆ram, cpu, ssd, gpu
快樂使用中
14 mid mbpr 留名

14 mid mbpr 15吋
本身有部pro 5年前買 主要屋企用
想買多部主要出街用 買12吋macbook好定air好 主要都係做文書野 上網聽歌
本來鐘意12吋macbook先但個usb c好似好麻煩咁
大家有咩提議
用緊2016 15" with tb

部2014 mbpr 15“等緊賣
本身有部pro 5年前買 主要屋企用
想買多部主要出街用 買12吋macbook好定air好 主要都係做文書野 上網聽歌
本來鐘意12吋macbook先但個usb c好似好麻煩咁
大家有咩提議

Macbook 你上網都唔會插野用
輕過air方便拎出街 個mon又靚啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞