史上第一個MacBook集中post

298 回覆
5 Like 0 Dislike
如果諗住做文件野同用LR執相,會拎出街用,應該買邊部好?
睇中mbpr2015版,$9389, 但得128ssd,加容量又貴
定係買mba, 256ssd, $8449?
nmbp w/o tb 要$10983, 又冇sd crad slot, 好似唔太抵

有冇巴打試過用nano usb drive/長插fit size既sd card黎擴充容量?
睇中mbpr2015版,$9389, 但得128ssd,加容量又貴
nmbp w/o tb 要$10983, 又冇sd crad slot, 好似唔太抵

有冇巴打試過用nano usb drive/長插fit size既sd card黎擴充容量?

128你一定唔夠用

128你一定唔夠用

Surface pro4 la
家下仲有冇得官方買MacBook 15
家下仲有冇得官方買MacBook 15

點會冇
New MacBook Pro 2016 留名
新買機好多野唔識用 留名
用慣左新機 個keyboard 其實唔錯
比起舊機用少d 力
又輕左薄左 MacBook Air 既身軀 MacBook Pro 既效能👍🏻
比起舊機用少d 力
又輕左薄左 MacBook Air 既身軀 MacBook Pro 既效能👍🏻

其實新13"應該重過air?
Mba 番名
仲用緊 MacBook Air 末代發光蘋果

岩岩訂左
有冇伏?
比起舊機用少d 力

其實新13"應該重過air?

重少少 真係好少 官網有寫 只係20g
另外個mon 睇Raw 檔係靚到不得了
因為用P3色域 D 色好準
用慣左返唔到轉頭
呢樣野唔係舊款MacBook Pro 可以比
做開圖像 剪接既巴打
千祈咪買13" 一定要買15"先夠用
usb hub 就要用先插 問題唔大
梁朝偉都用MacBook :-)

Uni MacBook delay又delay
2015 128GB 留名
本身諗住等新air,點解apple唔出
依家想出部副機上堂用,諗緊pro13無touch bar定12吋MacBook m5 cpu,睇過啲討論,兩部cpu分別不大,差左mon size同埋gpu power。

主要用來寫java,android,pythton,nodejs個堆野,應該揀邊部好?同埋3月大唔大機會出新12吋MacBook 本身已經有15吋macbook pro,所以唔會考慮pro15
訂左2016 tb 未到,見到d問題開始有d驚
hknotebook 寫已領取,但我又未收到,咁係咩意思
想問下先達個啲買信唔信得過?點解平成千銀

先達都好信
Mid 2015 15" mbpr 打爆,display card 係咩model?

我發覺Apple Store 得番iris pro
我真係好憎2016個鍵盤,所以決定買2015 macbook pro15吋

大家點睇

我想再等多兩三年,等佢發展成熟d先轉新機。2016個設計真係好令人失望

2016 真係好柒
利申:用緊late 2013 13" mbpr 開始後悔當初冇買16Gb ram
usb-c
我部MacBook 12未夠半年個Moon已經甩coating
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞