有冇人知方格筆記紙點用?

293 回覆
105 Like 2 Dislike
無用開巴打個方法,但自己都好enjoy寫notes
純計紙質 maruman好撚正無論活頁定唔同notebook系列 kokuyo喺之後 但佢個黑色格仔系列好好用 rhodia未用,但都有格仔系列
planner就muji黑封面a5格仔自己畫

如果有錢我都好想做筆記本review⋯⋯

有無興趣一齊做好撚鐘意買notebook同唔同紙(自己又有試鋼筆同墨) 但自己又用得唔快唔想積太多未用又買新
下個目標係筆墨良行自訂本同手工簿

等巴打開團
依家一諗到野就想寫落本簿
如果唔見左本簿係咪人生已完

你鍾意可以買佢出咗果本,成本叮一下又可以重新由頭寫過

就係唔想咁環保
有時紙呢樣嘢電子真係取代唔到

你想係咁keep住一本本係屋企,隨時揭開嚟睇呀

係呀,我記得有公司都出過有QR code 紙,但都係唔環保果隻,想搵番
留名
Bj 以為係bow job
留名
曾經以為香港應該只有我一個會學BJ,但難得看見大家反應熱烈,小弟深受感動。徇眾要求,小弟決定獨立開post,分享如何以方格筆記本改變人生。始終在樓主post裡分享心得,感覺喧賓奪主。

傳送門 方格筆記本改變一生 (GTD + Bullet Journal) https://lihkg.com/thread/48460/page/1?ref=ios

麻煩大家去新post留名,一個留名改變你一生,也告訴小弟小弟的存在有價值。

我過去一年都係工作上用bj
留名
留名
留名
留名
留名
劉明學嘢
中六dse用黎plan自己每日點用温乜係好定唔好?好耐以前已經想有schedule,唔想日日萬無目的咁但一星期都無就放棄左同跟唔到寫左要做既野 搞到成日妹下妹下咁 利申男仔
strong post lm
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞