覺唔覺人愈大愈鐘意搭巴士

253 回覆
2544 Like 38 Dislike
總站坐到總站最爽
我鍾意搭巴士 因為次次坐巴士都會好好訓 尤其係入隧道個時 訓醒就落車直達屋企樓下
屯門公路啲景好正
搭鐵乜鳩都睇唔到

黃昏係轉車站落車
好想撘啲要坐好耐嘅巴士路綫 有冇咩推介
郁下停下,聽住歌,眼訓恰一恰,真係好舒服

九巴53
有冇屯門友
坐巴士觀賞個屯公海景真係好正

九巴53

過海巴好多都耐 例如106 慢得有保證
又或者返工放工時間搭會行屯公既巴士 隨時2 粒鐘

九巴53

撘53真係好滿足 但屯公巴士係咪好多人?
以前返實習收工冇街去實揀巴士返屋企
收工時間地鐵多人到仆街
搭巴士聽歌睇風景訓教 爽

九巴53

撘53真係好滿足 但屯公巴士係咪好多人?

繁忙時間就一定多人到爆
同埋轉車站大量乘客上&落
以前返實習收工冇街去實揀巴士返屋企
收工時間地鐵多人到仆街
搭巴士聽歌睇風景訓教 爽

細個覺得香港有地鐵咁撚快點解仲有咁多人搭巴士

大個左發現巴士去到地鐵去唔到既地方之外仲比左個空間自己

地鐵係快 完全體現到香港人既節奏
就好似呯呯呯 咁快
仲有放工時間地鐵真係多人到入都入唔到
返左成日工/學 身心都好疲勞既時候 仲要同班唔識既人鬥逼鬥撞咁 唔講以為係去搶錢

相反

坐係巴士到慢慢咁搖返屋企/目的地
將手機放埋一邊對住出面個窗放空諗下今日做左啲咩 諗下受左啲咩委屈 諗下做錯左啲乜 再睇睇出面好似螞蟻咁密集既香港人
覺得自己有返啲空間考思下人生

btw 唔計個d逼到仆街既巴士路線

樓主on9 我日日坐東鐵頭等咪無撚敵人生贏家
我每次坐巴士
都等緊一個緣份
等我既女神會出現坐我旁邊
但可惜的是,廿十幾年了
都無出現過

你我相隔多麼遠
有無邊條循環線可以撘足一日

88X應該最長

九巴十號
好有同感
細細個出親街都淨係鐘意搭地鐵 如果呀爸呀媽話要搭巴士就會唔開心 個陣覺得搭地鐵又快又靚
大個咗就發覺搭地鐵下下都要同人逼
坐會俾廢老批鬥 有時返完工好攰 就捉住個扶手
挨住對手係到'鐘下鐘下' (sorry唔識鐘嘅正字)
每次去到香港至中環段路都好似賽跑咁
唉 都係搭巴士坐下訓下休息下算
返工又攰,放工返屋企又家嘈屋閉
次次返屋企一定係搭巴士,就算轉兩程車都咁話,經過觀塘最好塞埋車
因為我唔想咁快返屋企,全日裡面得返放工搭巴士嗰個半鐘可以畀我回到氣

搭地鐵,不了
紅磡返工,住將軍澳,如果搭地鐵就要係咁轉線,由黃埔上車迫到藍田先有位坐,坐得嗰一陣去到調景嶺轉將軍澳線又要迫到坑口先有得坐,坐到寶琳仲要排成四個字隊搭小巴去冇地鐵站嘅屋邨,放工都要咁糟質自己

93K係你既好伴侶
巴士有位坐既話爽過逼地鐵好多
正皮 因為同意+無投票
認同

每逢晏晝四點半到五點喺旺角上車 就差唔多時間見到日落
返工又攰,放工返屋企又家嘈屋閉
次次返屋企一定係搭巴士,就算轉兩程車都咁話,經過觀塘最好塞埋車
因為我唔想咁快返屋企,全日裡面得返放工搭巴士嗰個半鐘可以畀我回到氣

搭地鐵,不了
紅磡返工,住將軍澳,如果搭地鐵就要係咁轉線,由黃埔上車迫到藍田先有位坐,坐得嗰一陣去到調景嶺轉將軍澳線又要迫到坑口先有得坐,坐到寶琳仲要排成四個字隊搭小巴去冇地鐵站嘅屋邨,放工都要咁糟質自己

93K係你既好伴侶

我本來搭開17去到觀塘轉95m
我鍾意搭巴士 因為次次坐巴士都會好好訓 尤其係入隧道個時 訓醒就落車直達屋企樓下

依家就算個人幾精神 一入隧道個陣就會訓著
大老山成5分鐘 恰到出隧道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞