覺唔覺人愈大愈鐘意搭巴士

253 回覆
2544 Like 38 Dislike
無錯
人大左用八達通搭地鐵無學生優惠
無錯
人大左用八達通搭地鐵無學生優惠

10月31號總有一班人無左學生優惠
搭巴士可以發下夢 塞車就慢慢有佢塞
搭巴士可以一個人發下牛豆 訓下教
仲可以聽下首歌既歌詞寫緊咩
相反 地鐵 俾人逼一逼 撞一撞又落車啦

搭巴士係 享受一個人既時間
試下坐101睇你班仆街有無咁撚寫意
人愈大都鍾意慢慢行番屋企 插起個耳機 塞住隻耳仔 聽唔到出面d人講野 陣係聽到d歌聲 諗吓心事幾好
人愈大都鍾意慢慢行番屋企 插起個耳機 塞住隻耳仔 聽唔到出面d人講野 陣係聽到d歌聲 諗吓心事幾好

有時會思考人生
地鐵一嚟又逼又無得坐又要成撚日轉線 行到hihi咁
利申 一年唔搭一次地鐵
覺得電車仲正

秋天嘅黃昏搭電車 無得輸

每逢晏晝四點半到五點喺旺角上車 就差唔多時間見到日落

超鍾意坐入屯門 每次就等過呢個位
最憎啲仆街喺巴士大聲講電話/打機/煲劇製造嘈音

每逢晏晝四點半到五點喺旺角上車 就差唔多時間見到日落

超鍾意坐入屯門 每次就等過呢個位

轉車站個黃昏景都好迷人
有時忍唔住停留望一望
今日搭巴士聽住歌望街 原來經過以前間中學 見到同自己一樣嘅校服但自己已經冇得再著 即刻好掛住以前嘅中學生活 呢D大概就系地鐵比唔到我嘅野
住村既悲哀
轉兩程巴士先到大欖隧道
之前屎忽痕係屋企搭巴士去搭過成粒鐘
搭鐵半個鐘到
我都鐘意坐巴士
聽下歌諗下野
搭鐵企係度又要成日留言出口會唔會阻到人

有時會思考人生

我近排都鍾意行
但唔會聽歌
聽下周圍既聲
一路行一路思考人生
我淨係知

搭巴士到站有d唔想落車
搭地鐵到站就快過衝鋒21落車
搭巴士最正係訓教...地鐵基本上好難訓...
成浸膠味,不了
特別鐘意搭N車
超中意搭少人既巴士 除左有少少污糟同d位有d窄真係好舒服
特別鐘意搭N車

心情好差好燥搭一轉尾班車 頭搖又尾擺下 壞心情即刻掃走哂
特別鐘意搭N車

凌晨5B
覺得電車仲正

秋天嘅黃昏搭電車 無得輸

夏天搭冷氣先正先正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞