覺唔覺人愈大愈鐘意搭巴士

253 回覆
2544 Like 38 Dislike
搭巴士可以靜靜咁睇書已經贏地鐵幾億倍
如果巴士啲燈再暗啲就真係正到爆 聽住歌再望出面啲景 仿佛是mv主角

呢個成日做
西鐵運豬車咁迫,又貴
搭巴士好過
(大塞車除外 )
巴士成撚日停下開下咁 不了
搭巴士可以靜靜咁睇書已經贏地鐵幾億倍

x2
我認為夜晚秋天涼爽個時 開住窗 坐熱狗巴 吹住涼風

聽下街道既聲音 再加上昏暗既車箱 冷冰冰既座位 先係最好既環境

x2
加上聽下外面既市聲,更加係享受黎
不過依家全冷氣無得體驗了
細細個已經鐘意搭巴士多啲
特別係熱狗巴
坐上層開曬啲窗啲風吹埋黎
個feel好正
屋企返公司得巴士可以搭
思思考下人生會中途訓著咗
搭地鐵搞到成個人都好似好匆忙咁
細細個已經鐘意搭巴士多啲
特別係熱狗巴
坐上層開曬啲窗啲風吹埋黎
個feel好正

我記得有年好凍,D乘客閂哂窗,搞到焗得黎車內玻璃積滿霧水,好有趣
如果巴士啲燈再暗啲就真係正到爆 聽住歌再望出面啲景 仿佛是mv主角

有啲九巴新車閂門開車會dim燈
埋站開門先會著全光
咁樣好正 行緊嗰陣好好瞓
不過唔係架架係

城巴都有d係咁
住屯門既我表示dim左真係可以由上車訓到落車
最鍾意同男朋友一齊坐上層
不過分咗手嚕
其實大把巴士都快過鐵路
搭巴士經山路fing到嘔
返學放學都好攞命
有時唔想落車, 會盡可能搭多幾個站, 寧願兜遠啲行返屋企, 就算只係多一個站都好, 呢種感覺真係地鐵俾唔到
勁鍾意搭車訓
不過唔鍾意曬所以唔鍾意住窗邊
除咗塞車會仆街之外 所有野都好過港鐵
基本上搭巴士有嘅舒適同私人空間完全屌打地鐵
不過唯一係跪求隔離唔好坐著地盤佬或者煙鏟酒鬼

有時上層隔離坐咗個酒鬼, 忍唔住屌咗佢幾句
仆街三個站三罐啤酒, 睇都睇到肝癌
搭巴士急屎
有時司機唔記得開燈,過隧道真係好正

有啲通宵巴司機會特登熄燈, 有人上落車再開, 勁正
返工地鐵放工巴士

同你調轉

返學就巴士 可以俾自己再休息吓 準備好嗰日 搭地鐵冇位不特止 仲鬼咁嘈 放學反而想快啲返到屋企抖吓

不過巴士好在唔使轉車
返工地鐵放工巴士

同你調轉

返學就巴士 可以俾自己再休息吓 準備好嗰日 搭地鐵冇位不特止 仲鬼咁嘈 放學反而想快啲返到屋企抖吓

不過巴士好在唔使轉車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞