覺唔覺人愈大愈鐘意搭巴士

253 回覆
2544 Like 38 Dislike
如果巴士啲燈再暗啲就真係正到爆 聽住歌再望出面啲景 仿佛是mv主角

有啲九巴新車閂門開車會dim燈
埋站開門先會著全光
咁樣好正 行緊嗰陣好好瞓
不過唔係架架係
由細到大都鐘意巴士
所以見到人開口埋口都地鐵地鐵就好忟憎
搭緊巴士望住窗外風景就回想起今日比老屎忽屌無理取鬧就覺得人生好撚無謂,返工收受氣打份狗工,就算一年十年既生活模式都唔會有太大既改變,之後就好撚灰瞓覺到總站落車
坐緊巴士
主要係巴士可以訓下覺,話長唔長話短唔短,訓醒時抹下流出黎既口水,果種羞恥得黎又有種愉快感咪話唔爽

而且唔洗比廢佬鬧唔讓位
上樓上坐唔會畀人批鬥,可以安心瞓覺
搭巴士舒服好多
基本上搭巴士有嘅舒適同私人空間完全屌打地鐵
不過唯一係跪求隔離唔好坐著地盤佬或者煙鏟酒鬼
呯呯呯係幾快
自己一個坐巴士都係上層最後窗位
超鍾意,尤其收工
上樓上坐唔會畀人批鬥,可以安心瞓覺

呢個真 搭地鐵除左真係好多空位之外 真係唔敢坐
由細到大都搭巴士多過地鐵
巴士人多就下架 有位坐先上
除非地鐵係總站上
比錢仲要我企?
不了
冇咩特別都唔會搭地鐵 搭巴士一定坐望到對面海 日日係東區走廊望住個維港都幾寫意
塞車最好
一上車就唔想落車
唔塞車又唔趕時間就係
有時司機唔記得開燈,過隧道真係好正
訓到成隻狗咁
無左roadshow 即刻加番分
一心情唔好 一比老細鬧
我都會選擇行番屋企 (通常ot到十一二點)
深夜靜得黎 陣陣自然涼風 好撚正

利申 返中環 住北區

返中環住北區係要行幾多個鐘

應該夠飛轉台灣

你都行得幾快

睇你坐啲咩嘅可飛行嘅交通工具囉

你可以坐咩?
其實返左成日工/學
搭巴士只係為左比自己好好休息下
再望下街景
成個人都充滿力量
再去Chur 過

不過有時有D仆街講野大聲到成個上層都聽到
就真係仲衰個搭鐵啦
講野唔係唔得
但洗唔洗咁大聲呀
關愛座個比例都係原因
自己一個坐巴士都係上層最後窗位

唔舒服
由細到大住既地方都無地鐵到,仲成日塞車,到而家開左地鐵都係繼續搭巴士小巴。
聽住歌睇風景真係可以俾個精神抖下,有時諗下野唔錯。
但略嫌而家啲巴士內籠好光,光到成個圖書館咁
由細到大住既地方都無地鐵到,仲成日塞車,到而家開左地鐵都係繼續搭巴士小巴。
聽住歌睇風景真係可以俾個精神抖下,有時諗下野唔錯。
但略嫌而家啲巴士內籠好光,光到成個圖書館咁

舊款個啲仲係暗暗地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞