信自然療法死全家! (2)

264 回覆
14 Like 0 Dislike
當依家醫學界大方向係想未來 100-200 年後所有病都有得醫,例如
器官老化/衰竭:iPS cells, Synthetic Biomaterial for Regenerative Medicine
Cancer:killer T cells
遺傳病:CRISPR

而竟然仲有D傻鳩信飲鹼水改變身體 pH 去殺死癌細胞,其實真係幾可悲

另類治療唔只限呢些,還包中醫都係。

不過在人權上,其實信左飲鹼水改變身體ph值殺cancer死左,父母堅信搞到孩子出事,都唔應該blame the victim。

班友唔講人權,我叫佢返 isis 好過。

點解父母有權決定子女生死

問你
人家孩子,是由父母生,定由社會生?

孩子告父母,都仲可以講下人權。

孩子死左,社會代孩子告父母。而且,件事又冇影響到公眾利益。

社會根本就越晒權,赤裸裸踩踏人權,偽保護。社會並沒有分擔生孩子的痛楚,但卻告父母。你唔覺件事有問題咩?

父母生孩子時唔知有沒有用社會福利,不如你用行政解釋
Show Blocked User - OkUrine

Show Blocked User - 我唔係屈機男

好威
當依家醫學界大方向係想未來 100-200 年後所有病都有得醫,例如
器官老化/衰竭:iPS cells, Synthetic Biomaterial for Regenerative Medicine

而竟然仲有D傻鳩信飲鹼水改變身體 pH 去殺死癌細胞,其實真係幾可悲

不過在人權上,其實信左飲鹼水改變身體ph值殺cancer死左,父母堅信搞到孩子出事,都唔應該blame the victim。

問你

當然係父母,但係面對醫療問題,我會信專業判斷
呢一點係冇野可以爭論,你話我盲信權威都好

呢個你口中既所謂權威係呢1, 2百年嚴謹驗證,差唔多每一個療法,每一種藥物都係有大量數據同理論支持

大人 on9 自己死自己事,但係小朋友冇權決定,因為父母 on9 而令到小朋友出事,我係覺得有罪
同埋唔打疫苗都係一樣

正確,爭論點係呢度

父母人權 vs 子女人權

痴線
根本唔涉及父母人權
而係父母嘅要負責任嘅程度
現代社會已經唔容許父母以父母之名行傷害子女之實
柒夠未
block痴線佬
廢事影響思路,搞到我都痴左線
只看高質post
Joe2017

叫你quote自然療法一D有double blinded 既 RCT

你盲左?

Block晒全部人之後

你所講既野就係正確嫁喇
老羞成怒了

Block晒全部人之後

你所講既野就係正確嫁喇

政府邏輯

合埋眼就睇唔到,佢老闆話嘅

好威

問到佢答唔到就block 9 人

精神勝利法

Block晒全部人之後

你所講既野就係正確嫁喇

政府邏輯

佢咪又係做aco果d
無稜兩可既立場
亂咁引經據典既言論
無視直擊自己立論點既衝突假和諧

呢d手法已經out哂,現在新一代既批判思維教育係會對呢種口吻自行警剔,過多十年八年,老千咁講野絕對搵唔到食,反省下,練好d正確既導人成仙技巧,搵食過主啦
老羞成怒了

唔係,係真係影響左思路
搞到我講到亂晒龍
以前都唔喜歡block user
原來喜歡人生攻擊的user
係會搞到你痴左線
整亂晒成個討論
特別是o字頭位網友

問你

呢個你口中既所謂權威係呢1, 2百年嚴謹驗證,差唔多每一個療法,每一種藥物都係有大量數據同理論支持

大人 on9 自己死自己事,但係小朋友冇權決定,因為父母 on9 而令到小朋友出事,我係覺得有罪
同埋唔打疫苗都係一樣

正確,爭論點係呢度

痴線
根本唔涉及父母人權
柒夠未

// Parental rights are derived from the parent's duties to the child. In the absence of duty, no parental right exists. //

Block晒全部人之後

你所講既野就係正確嫁喇

政府邏輯

佢咪又係做aco果d

應該最多得CA
joe哥上面講iPs cell喎
知唔知iPS cell同embryonic stem cell有咩分別呀
知唔知點樣做到iPS呀?
知唔知咩係Hek293 點解會有293呀?
知唔知CRISPR/Cas9係點發現呀?
知唔知咩係STAP cell呀?

全球排名前35嘅大學hon biochem jj留名
鬥學歷?

wiki 緊可能要等多陣

難得有人陪我溫下書

問你

同埋唔打疫苗都係一樣

正確,爭論點係呢度

痴線
根本唔涉及父母人權
柒夠未

// Parental rights are derived from the parent's duties to the child. In the absence of duty, no parental right exists. //

所以出生率低

父母人權與子女人權之爭
老羞成怒了

唔係,係真係影響左思路
搞到我講到亂晒龍
係會搞到你痴左線
整亂晒成個討論
特別是o字頭位網友

真正有智力既人點會咁易受影響?

根本就係傻佬一名
你地成班人一齊撚個傻佬
老羞成怒了

唔係,係真係影響左思路
搞到我講到亂晒龍
係會搞到你痴左線
整亂晒成個討論
特別是o字頭位網友

根本就係傻佬一名

佢賴啫

問你

同埋唔打疫苗都係一樣

正確,爭論點係呢度

痴線
根本唔涉及父母人權
柒夠未

所以出生率低

父母人權與子女人權之爭

上面已經問過你
出生率低同呢樣嘢有咩關係?
你以為自己係上帝講一句就係真理
老羞成怒了

唔係,係真係影響左思路
搞到我講到亂晒龍
係會搞到你痴左線
整亂晒成個討論
特別是o字頭位網友

對付傳銷狗需要客氣咩
老羞成怒了

唔係,係真係影響左思路
搞到我講到亂晒龍
係會搞到你痴左線
整亂晒成個討論
特別是o字頭位網友

根本就係傻佬一名

佢賴啫

食傳銷保品食到傻左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞