[長氣多圖][永不爛尾] 神奈川東海道沿線膠遊之旅

388 回覆
28 Like 1 Dislike
大阪個間野乃又貴又唔抵,富山個間太正

富山係dormy inn定野乃?
我搵過金澤果間好貴

兩間都有,但係我住野乃,係佢先有 房中 泉水浴 ,爽到仆街

好型
可以係酒店玩一晚

好型
可以係酒店玩一晚

懶得落去大浴場浸既話係房慢慢浸都好正,浸住黎聽歌,諗下野

好型
可以係酒店玩一晚

凍天浸住訓

好型
可以係酒店玩一晚

凍天浸住訓

唔知五月係咩天氣呢
今日終於PASS左考車啦
一年之後就可以自駕遊啦
希望到時唔會害到人啦

DAY8

呢一晚
應該係咁多日最好訓既一晚
我係掛川既唯一景點掛川城
就係酒店隔離
成九點幾先落樓都遲

不過都係太懶
無試到個通宵大浴池

出面仲係落住雨

去左大手門先

真係得個門

條梯無得上

呢條應該唔係叫掛川

掛川城門口有幅大地圖

掛川城公園

有一套大模型

好得意

掛川城下面有條樓梯

好有型
但又好難影

唔係現存天守
但入去都要除鞋

叫做復元得幾靚仔
條梯仲一樣復元得好直

頂樓

三面圍晒板無得出去
好可惜
三面景色

輕鬆參觀完
佢又無咩歷史野睇下

下面果層有個窗仔

唔知佢開放D乜

最後有D景品可以睇下

最高既信長都係得咪七
三個都做唔到高登仔

可以掉石仔攻擊

呢個設計又唔錯
上掛川城條樓梯格離有條好窄既路

係通過去御殿既
入場券包晒掛川城同埋御殿
今日預定唔多
只係需要大須收檔之前幫人買下野
當然入去睇下啦

同一般既本丸二之丸差唔多

有展品有公仔睇下咁

出發西掛川搵野食
有條本陣通

好似幾多野食
尋日好好食果間鰻魚飯

掛川站

我搵左好耐都搵唔到西掛川呢個站係邊
原本佢唔係JR線黎

呢條叫做天濱線
個站如果唔係特別搵都搵唔到

都叫做有野可以遮到頭

車到

好似又係古懂咁

而呢架真係一架電車黎
落車係會有人收錢/飛

我LUNCH既地方

SAWAYAKA
其實天人交戰左好耐
黎食鐵板
定係去濱松食3.8分既吉列豬扒好呢

最後我都揀左前者
因為吉列豬扒幾時都有得食
但係SAWAYAKA
離開左靜岡就無架啦
雖然靜岡係個唔錯既地方
但係未來短時間都應該唔會再番黎
所以就黎左呢度

SAWAYAKA其實只係一間好普通既平價家庭餐廳

十一點鐘開門
但門口停車場已經泊左好多車
我過左開口幾分鐘先黎到
已經大排長龍
等左差唔多半個鐘終於入得

一睇個餐牌大部份都係一千YEN以下
唔怪得食咁多人
原來係鐵板版既薩利亞

周圍都係家庭小朋友

LUNCH SET送飯送湯
野飲都唔貴
叫左個漢堡扒餐

好食就稱唔上架啦
入口淨係FEEL到一堆肉
叫做可以飽肚同埋真係好平
咁都無話係後悔既
都叫做試過靜岡既名物
知道咩係SAWAYAKA咁LOR

番西掛川站坐番車番去

個等候室呢

應該好耐都無人坐既
成間都係蜘蛛網同蜘蛛

今次呢架電車有廣告

直虎呢虎呢個名
係掛川同濱松都成日見到
好奇SEARCH左
原來係柴崎幸做主角
仲每星期播緊
有機會可以睇一睇
我都好耐無睇過柴崎幸做戲

好撚on9
掛川係連住天濱線,但我用pass係唔可以係站內過,因為無人check

要係掛川出左先,再跑去隔離天濱線入閘,明明係連住
好撚on9
掛川係連住天濱線,但我用pass係唔可以係站內過,因為無人check

得部閘機
我都係入左天濱線個站先見到連住jr站
點解唔整多個行人通道呢
好撚on9

得部閘機
點解唔整多個行人通道呢

佢站內指示係指你去月台連接既閘機,但用pass係出唔到,唔知算唔算係俾佢fake左

之後我要衝落返去由jr個邊出閘,再跑出去天濱線正門入閘,差d miss左班車,得6分鐘轉
好撚on9

得部閘機
點解唔整多個行人通道呢

佢站內指示係指你去月台連接既閘機,但用pass係出唔到,唔知算唔算係俾佢fake左

之後我要衝落返去由jr個邊出閘,再跑出去天濱線正門入閘,差d miss左班車,得6分鐘轉

無人駅
好撚on9

得部閘機
點解唔整多個行人通道呢

無人駅

掛川係有人架,但佢唔係閘機個到
好撚on9

得部閘機
點解唔整多個行人通道呢

無人駅

你話天濱線個個?
好撚on9

得部閘機
點解唔整多個行人通道呢

無人駅

你話天濱線個個?

掛川jr佢月台有個閘機連住天濱線,但拎pass係出唔到閘,因為佢無人係部閘機隔離
好撚on9

得部閘機
點解唔整多個行人通道呢

無人駅

你話天濱線個個?

掛川jr佢月台有個閘機連住天濱線,但拎pass係出唔到閘,因為佢無人係部閘機隔離

咁既設計...
好撚on9

得部閘機
點解唔整多個行人通道呢

無人駅

你話天濱線個個?

個閘好似係搞搞黎?

得部閘機
點解唔整多個行人通道呢

無人駅

你話天濱線個個?

個閘好似係搞搞黎?

唔記得啦,太趕時間無認真睇
btw回程時一鳩樣,係天濱線係入唔到閘,要出去出面行去掛川jr正門入過去
回程時影低左,係咁既樣
回程時影低左,係咁既樣

咪直行直過lor
橫掂你都渣pass
SORRY
呢兩日都有D野搞
聽日先寫埋個結尾佢
SORRY
呢兩日都有D野搞
聽日先寫埋個結尾佢

SORRY
呢兩日都有D野搞
聽日先寫埋個結尾佢

今晚一定有
SORRY
呢兩日都有D野搞
聽日先寫埋個結尾佢

今晚一定有

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞