[冇圖] 有無救護車同好?

207 回覆
42 Like 3 Dislike

咁大個仔從來冇見過a記啲車著燈
多數用嚟送貨/飯

利申:A記

多數用嚟送貨/飯

今個月頭的,聽聞係難得一見

上面有巴打問A記有幾多架車,你知唔知?

多數用嚟送貨/飯

Exact number 唔知
但係次次返hq都見到5-6架泊喺到

多數用嚟送貨/飯

當初我都考慮入AMS定SJ好,但聽講AMS入隊要成年幾,所以揀左SJ
巴打覺得A記好做嗎?

同場加影

訓練司機

當初我都考慮入AMS定SJ好,但聽講AMS入隊要成年幾,所以揀左SJ
巴打覺得A記好做嗎?

同場加影

訓練司機

詳細唔方便講啦,但係真係幾hea

留名 勿屌

留名 勿屌

啲車仔好cute呀,仲要用個post做背景

留名 勿屌

啲車仔都係喺出面買

留名 勿屌

啲車仔都係喺出面買

邊到買

留名 勿屌

啲車仔都係喺出面買

邊到買

左邊個2架係吉之島 右邊3架係t字頭
其實我呢到算少 想買埋mctc同pet 仲有90年代救護車 不過哪有錢

啲車仔都係喺出面買

邊到買

其實我呢到算少 想買埋mctc同pet 仲有90年代救護車 不過哪有錢

唔怪得知左邊個兩架咁膠

但T字頭啲車仔好貴
49蚊起跳

利申窮撚
唔post轉院救護車既

同埋HA 果啲非緊急運送既算唔算救護車

因為搵唔到啲靚圖 可能比較少見

我覺得果啲已經唔算係救護車,最多叫運病人小巴

AMS 部車都係緊急救護車 但通常都係做非緊急任務
有咩想知我盡答
唔post轉院救護車既

WTF?

架小巴做緊急

啲車仔都係喺出面買

邊到買

唔怪得知左邊個兩架咁膠

但T字頭啲車仔好貴
49蚊起跳

利申窮撚

我都就快買到破產
唔post轉院救護車既

WTF?

架小巴做緊急

姐係咁 佢正常係一架非緊急救護車 但係喺緊急情況下佢可以成日一架緊急救護車
鍾意救急車
有咩想知我盡答

點睇啲人call白的 接到會嬲?
有咩想知我盡答

你地點睇間唔中有A記人上車幫手
有咩想知我盡答

你地點睇SJ人
有咩想知我盡答

依個得啖笑,我就唔會話嬲唔嬲,香港睇上去好進步好有學識嘅社會,但好多人都仲係對普通嘅醫護常識係零。
例如半夜三更 會報發燒行唔到,到現場額頭就退熱貼,但全身就羽絨棉胎,你話嬲黎有咩用。
橫掂都call 左,不如教佢地少少嘢,等佢地識自理,期望無下次好過。

無錯係有好多前輩成日怨白的call, 不過佢地經歷嘅轉變好大,嬲黎都係傷身嘅姐
有咩想知我盡答

你地點睇SJ人

一次過答哂兩條
首先可能a 記同sj 一定有好多好有heart 嘅人,佢地嘅救護知識唔排除比正裝嘅多,不過論經驗一定唔夠日日12個鐘都有客嘅。
通常都係得包包紮紮比到跟車嘅試下,佢地問嘅嘢都盡答,始終主管都會驚爆獲,依個年代又有咁多高清鏡頭監察 ,複雜少少嘅嘢真係得個睇字
有咩想知我盡答

你地點睇SJ人

我冇乜野 大家都係做野 最緊要幫到人
但係我知有d老屎忽好唔鐘意sj人
其實諗下諗下我都想試下轉/玩埋sj
因為其實當初都係有fd玩緊又貪佢有津貼
但係落到區又係另一回事....
開始越嚟越冇熱誠
有咩想知我盡答

你地點睇SJ人

一次過答哂兩條
首先可能a 記同sj 一定有好多好有heart 嘅人,佢地嘅救護知識唔排除比正裝嘅多,不過論經驗一定唔夠日日12個鐘都有客嘅。
通常都係得包包紮紮比到跟車嘅試下,佢地問嘅嘢都盡答,始終主管都會驚爆獲,依個年代又有咁多高清鏡頭監察 ,複雜少少嘅嘢真係得個睇字

因為其實我都想試下跟你地救護車
但係自己又冇乜料 驚去到現場成碌木企係到冇野幫到手
一來影響部門聲譽 二來自己又樣衰
有咩想知我盡答

依個得啖笑,我就唔會話嬲唔嬲,香港睇上去好進步好有學識嘅社會,但好多人都仲係對普通嘅醫護常識係零。
例如半夜三更 會報發燒行唔到,到現場額頭就退熱貼,但全身就羽絨棉胎,你話嬲黎有咩用。
橫掂都call 左,不如教佢地少少嘢,等佢地識自理,期望無下次好過。

無錯係有好多前輩成日怨白的call, 不過佢地經歷嘅轉變好大,嬲黎都係傷身嘅姐

你地平時一日有幾多轉call架?係咪真係忙到無時間食飯?

ambulance man好似無咩地位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞