[冇圖] 有無救護車同好?

207 回覆
42 Like 3 Dislike

雖然黃馬都靚 但寶馬個拉花正啲

不過依家多數都見寶馬,黃馬反而少見左

唔係喎,寶馬開始退役,呢排返左幾架新黃馬
我自己唔中意寶馬有個護架露左出黎

係咩
我下次留意下,我對上果次見已經係兩三個月前
留名

同好
其實新果隻藍色燈夜晚一著真係俾佢射到眼都痛埋
揸車真係多得佢唔少

成日形住總有一日會有人因為呢盞藍燈閃到癲癇症發作
其實有邊啲地方要用四驅車?
舖左石屎既路就普通白車都行到啦
荒山野嶺就四驅車都行唔到

係大嶼山,大澳個邊

但係聽聞非常唔好坐 避震硬

同好

巴打st john港島人?
唔單止救護車,所有緊急救援車輛都中意!
其實新果隻藍色燈夜晚一著真係俾佢射到眼都痛埋
揸車真係多得佢唔少

成日形住總有一日會有人因為呢盞藍燈閃到癲癇症發作

我上次見係晏就,心諗乜鬼野咁閃,一望原來係新車
仲閃過消防處啲救護車
分享埋st john嘅舊救護車

同好

巴打st john港島人?

依家冇玩啦

係大嶼山,大澳個邊

但係聽聞非常唔好坐 避震硬

係東涌道都見過無孖轆果隻sprinter
爬完巴士頭都會打下死火燈講唔該
同埋見過有救護員用擔架床推個阿婆坐梅窩船
最普通果隻benz救護車都比預期唔好坐,始終係貨車
見咁多圖幫你推下
見咁多圖幫你推下

留名
最鐘意新嗰幾部Benz MCTC

我覺得綠色拉花襯佢多啲,霸氣

點解綠色拉花果架個車牌係F?

點解綠色拉花果架個車牌係F?

呢個唔清楚,應該係佢地內部管理改左,因為第一架MCTC其實係由消防喉車改裝而成,所以當係消防車管,F- Fire department,車身無救護兩個字

可能之後改左,或者內部財政條數分開左 所以A800,A801就歸左救護管,A- ambulance,車身亦印上左救護兩字

純粹9up,有錯勿屌
消防喉車改裝而成嘅MCTC
認真問:有事call車 ,消防/stjohn/醫療輔助隊 有冇分別Or有冇條件?
認真問:有事call車 ,消防/stjohn/醫療輔助隊 有冇分別Or有冇條件?

消防咪緊急救護服務
救護員可以比藥/幫病人打針
St John同ams就係非緊急救護服務
st john平時都可以打去個熱線叫車
不過多數小事先會call
會做埋轉院(私家醫院)服務
ams多數做預約服務/大型活動當值stand by
有時打風會出黎幫下手
我覺得fsd救護車車牌4/5字頭果d避震特別虧
個內籠彈下彈下好chok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞