【擁抱微風】我係窮郵差,專門幫陰陽相隔嘅親人送信 - Post-ending

966 回覆
630 Like 7 Dislike
咩郵輪呀 唔記得左

咩郵輪呀
咩郵輪呀 唔記得左

咩郵輪呀

之前主角幫警察查案,送信俾一個貨車司機,個司長為左保住兩個兇手就用係生死簿上見到幾日後(當時)將會令好多人死既郵輪意外情報同主角交換。

之後主角就無告發果兩個兇手,走去阻止郵輪起動,從而令好多應該要死既人無死到
節目去到尾聲嘅時候,我房門忽然敲響。

「你好⋯⋯我係嚟⋯⋯寄信。」一個短頭髮嘅女仔入咗嚟,靦腆咁講。

「我叫Maggie,今年⋯⋯廿九歲。」

Maggie嘅爸爸喺兩年前過咗身。

「係我心裏面一直有個秘密,好想同佢講,但一直都講唔出口。結果佢就過咗身。所以我想藉哩封信同佢講返哩件事。」

Maggie有一個阿哥,一家四口其實幾幸福。

兩個仔女都出咗身,自然兩老都可以享下福。

Maggie都係一個聰明又可愛嘅女仔,喺四年前就已經結咗婚,佢阿哥仲早啲,喺五年前就結咗,大家婚姻都算美滿,夫妻間仍然相敬如賓。

只不過,兩老一直都好想抱孫,無奈佢哋兩個一直都生唔出。
追咗咁耐故,咁次第一次留言。我仲記得我係由一首詩開始追你嘅故事,其實有時候我真係唔係好明,明明我平時連字都唔睇多隻嘅,但我竟然會睇哂一首詩個故仔。我真係覺得好神奇,西樓你嘅文就好似有魔力咁,令我呢個唔睇書嘅人都會睇你嘅故事。我真係好希望你可以繼續將你嘅世界寫比我地睇。最後無論你唔繼續寫故仔我都會支持你。
睇左咁耐故突然想畫入面嘅人出黎。終於趕到係完post之前畫完
送比你西樓當多謝你寫故仔比我地睇。

畫得唔好記住屌細力啲,小弟我嘅心靈係好弱小嫁。

多謝巴打嘅支持 同埋幅畫畫得好靚呀
好鍾意
但公唔公開得㗎
頭先好急咁起身換衫先發現今日係星期日

咁出文啦

咁出文啦

出咗啦

出咗去

咁出文啦

出咗啦

出咗去

文啊
追咗咁耐故,咁次第一次留言。我仲記得我係由一首詩開始追你嘅故事,其實有時候我真係唔係好明,明明我平時連字都唔睇多隻嘅,但我竟然會睇哂一首詩個故仔。我真係覺得好神奇,西樓你嘅文就好似有魔力咁,令我呢個唔睇書嘅人都會睇你嘅故事。我真係好希望你可以繼續將你嘅世界寫比我地睇。最後無論你唔繼續寫故仔我都會支持你。
睇左咁耐故突然想畫入面嘅人出黎。終於趕到係完post之前畫完
送比你西樓當多謝你寫故仔比我地睇。

畫得唔好記住屌細力啲,小弟我嘅心靈係好弱小嫁。

好有日漫feel
唔洗返工就最啱出文喇
唔洗返工就最啱出文喇

好可惜gay 廉選擇躝街都唔出文
唔洗返工就最啱出文喇

唔洗返工就最啱出文喇

又live 左, 推
又live左
推呀
推上熱門
推重情節
反正星期日都無人㗎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞