2017年秋季日劇討論(1)

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
【突發!】快過日本!《乒乓情人夢》優先場開售啦!♥

浪漫優先場詳情:
日期:15 Oct (星期日)
時間:15:20
地點:百老匯The ONE
立即撲飛:http://bit.ly/2yLIohj

《#乒乓情人夢》#MIX 11月9日 愛情抽擊!
#新垣結衣 #逃避雖可恥但有用 #瑛太 #交響情人夢
#廣末涼子 #蒼井優
估佢唔到

要番工嗰日

已經冇乜位剩 等下個月先睇

岩岩睇仲有啲毒撚單丁位
【突發!】快過日本!《乒乓情人夢》優先場開售啦!♥

浪漫優先場詳情:
日期:15 Oct (星期日)
時間:15:20
地點:百老匯The ONE
立即撲飛:http://bit.ly/2yLIohj

《#乒乓情人夢》#MIX 11月9日 愛情抽擊!
#新垣結衣 #逃避雖可恥但有用 #瑛太 #交響情人夢
#廣末涼子 #蒼井優
估佢唔到

要番工嗰日

已經冇乜位剩 等下個月先睇

岩岩睇仲有啲毒撚單丁位

又唔係有瑛太果D黎香港
使鬼睇優先場咩
太太輕放淨係睇奶遙都夠皮
日本經典醫療劇《白色巨塔》傳出翻拍消息!該劇改編自山崎豐子同名小說,描述醫界的權力鬥爭,2003年播出時創下最高32.1%的收視率,在台灣播出時也轟動一時,現在電視台有意再度翻拍,並屬意男主角由傑尼斯男星岡田准一主演,沒想到被爆出版社不滿意,原因居然是卡在「身高」!

據日媒《CYZO》報導,《白色巨塔》被翻拍過3次,包括1978年田宮二郎版、1990年村上弘明版,以及2003年唐澤壽明版。前三作電視版的男主角,共通點都是身材高挑,原來全是原作者山崎豐子的堅持,爆料者透露「2007年《華麗的一族》翻拍電視劇,男主角找來木村拓哉,就傳出對身高不滿意了。」出版社對岡田准一的170公分身高非常在意,「感覺會辜負山崎豐子老師的期待。」

儘管出版社對選角面有難色,電視台的翻拍計劃仍持續進行,到正式宣布開鏡前,還存在著很多變數。現年36歲的岡田准一是傑尼斯男團「V6」成員,戲劇代表作包括《木更津貓眼》、大河劇《軍師官兵衛》,2015年憑電影《永遠的0》勇奪日本電影金像獎最佳男主角,精湛演技備受肯定。

170仲要係著埋鞋

我開頭都無諗過佢係矮仔
屌好多台仔係fb講胰臟套戲

好撚想睇
日本經典醫療劇《白色巨塔》傳出翻拍消息!該劇改編自山崎豐子同名小說,描述醫界的權力鬥爭,2003年播出時創下最高32.1%的收視率,在台灣播出時也轟動一時,現在電視台有意再度翻拍,並屬意男主角由傑尼斯男星岡田准一主演,沒想到被爆出版社不滿意,原因居然是卡在「身高」!

據日媒《CYZO》報導,《白色巨塔》被翻拍過3次,包括1978年田宮二郎版、1990年村上弘明版,以及2003年唐澤壽明版。前三作電視版的男主角,共通點都是身材高挑,原來全是原作者山崎豐子的堅持,爆料者透露「2007年《華麗的一族》翻拍電視劇,男主角找來木村拓哉,就傳出對身高不滿意了。」出版社對岡田准一的170公分身高非常在意,「感覺會辜負山崎豐子老師的期待。」

儘管出版社對選角面有難色,電視台的翻拍計劃仍持續進行,到正式宣布開鏡前,還存在著很多變數。現年36歲的岡田准一是傑尼斯男團「V6」成員,戲劇代表作包括《木更津貓眼》、大河劇《軍師官兵衛》,2015年憑電影《永遠的0》勇奪日本電影金像獎最佳男主角,精湛演技備受肯定。

170仲要係著埋鞋

我開頭都無諗過佢係矮仔

原來佢咁矮,唔怪得做官兵衛咁神似

BTW~佢演財前既話應該都會唔錯,幾有當年唐澤既感覺

170仲要係著埋鞋

我開頭都無諗過佢係矮仔

套黑色復仇

個所謂高級情婦咁快就俾人氹到爆晒啲料出嚟

170仲要係著埋鞋

我開頭都無諗過佢係矮仔

果時圖書館戰爭公開投票選角, 岡田其中一大被投既原因就係因為身高符合
太太小心輕放

見到上個post有人話似史密夫對史密妻

又真係幾似

好撚想睇

遲啲就有嫁啦
利申 睇左優先場

好撚想睇

遲啲就有嫁啦
利申 睇左優先場

前排睇戲有預告 成場啲人都喺到話乜改埋啲咁嘅名
套黑色復仇

個所謂高級情婦咁快就俾人氹到爆晒啲料出嚟

明明係寫稿果個手上咁多資料, 竟然都唔知佢老婆係邊個要DAIGO查
Border sp睇到自己都好緊張
有D想二刷border

校閱真係幾悶
唔係有佐野BB充撐下場面 真係頂唔到粒幾鐘
金城一紀真係寫BORDER呢d好好多
Border sp睇到自己都好緊張
有D想二刷border

剛剛去望下viu有乜劇...
見到有border前傳..
https://www.viu.com/ott/hk/zh-hk/vod/62869/BORDER-%E8%A1%9D%E5%8B%95
金城一紀真係寫BORDER呢d好好多

寫女人野唔掂
http://www.addoil.com/men/288998
d學生妹一定係妒忌
除左第2位之外 唔太明其他點解會上榜
http://www.addoil.com/men/288998
d學生妹一定係妒忌
除左第2位之外 唔太明其他點解會上榜

頭三都唔鍾意
校閱真係幾悶
唔係有佐野BB充撐下場面 真係頂唔到粒幾鐘

都唔算太悶啫
不過佐野真係令套戲生色不少
有無佐佐木希套戲?
我搵唔到link
冇睇伊藤君都要專登去睇最尾一集

岡田將生正到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞