【氣象】(2017年10月上旬)一股東北季候風補充為本港帶來有雨天氣

381 回覆
10 Like 0 Dislike
牛頭角沒日咁
牛頭角沒日咁

中哂市區
中秋先大雨
強風8中1 長洲
特別天氣提示

受東北季候風及南海北部雲帶影響,本港今晚(中秋節)大部分時間多雲,有機會影響賞月。由於預料亦會有驟雨,市民外出時請帶備雨具。

2017年10月04日13時35分更新
北風23度有幾凍阿 著短袖都熱到鳩毛濕哂

我唔信 比櫻花兄檢查下先知

gay

gay

召喚隔黎登氣象台合長,好呢味果位
特別天氣提示

受東北季候風及南海北部雲帶影響,本港今晚(中秋節)大部分時間多雲,有機會影響賞月。由於預料亦會有驟雨,市民外出時請帶備雨具。

2017年10月04日13時35分更新

gay

召喚隔黎登氣象台合長,好呢味果位

who
到底咩邏輯

23度吹北風又突然間會熱到濕鳩毛

媽啊我好亂

香港東南面片雨區大到 今晚係咁先

快d黎啦屌

出去玩咁happy呀啦

快d黎啦屌

出去玩咁happy呀啦

Agger
利申 無fd
[SMG]強烈季候風信號(即黑球)於本地時間 15 時 45 分懸掛。由於橋上風力間中達到強風程度及有陣風,呼籲駕駛人仕注意行車安全,電單車請使用西灣大橋電單車專道進行往返。

快d黎啦屌

出去玩咁happy呀啦

Agger
利申 無fd

屌。。。。
已經disappear

快d黎啦屌

出去玩咁happy呀啦

口德邨住戶表示抗議
聽日真係25-29?冇雨隨時低溫27.6+

天文台氣溫:27.6 度
相對濕度:77 %
感覺溫度:30.7 度
露點:23.2 度

無雨穿唔到27,但有雨的話應該25到,
露點落到23度左右,
今日無雨都應該會乾爽d
今朝六點幾未有太陽果陣清涼到
黃火
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞