【氣象】(2017年10月上旬)一股東北季候風補充為本港帶來有雨天氣

381 回覆
10 Like 0 Dislike
jma 最佳路徑將奧鹿巔峰降左做175
今年風王暫時雙冠軍:奧鹿同泰利都係175

今年一個200都冇

今年一個200都冇

比大西洋搶晒風頭

今年一個200都冇

jma今年未評過猛烈的
想問下係咪又要打風 好大風

唔係啦

唔係啦

T1叫唔叫打風 叫就係
呢個都幾大機會升td直升T1
預備黑球

唔係啦

T1叫唔叫打風 叫就係
呢個都幾大機會升td直升T1

可能黑球呢
預備黑球

出面好大風
預備黑球

出面好大風

大風過

都係唔講啦
預備黑球

出面好大風

大風過

都係唔講啦

洛克定蓮花
預備黑球

出面好大風

大風過

都係唔講啦

洛克定蓮花

蓮花其實唔細風
預備黑球

出面好大風

大風過

都係唔講啦

預備黑球

出面好大風

大風過

都係唔講啦

預備黑球

出面好大風

大風過

都係唔講啦

洛克定蓮花

蓮花其實唔細風

天文台員工係咪去哂打邊爐呀?
黑球唔出,一仔又唔出。
黑球

澳門:強烈季候風信號(即黑球)於本地時間 21 時 45 分懸掛。由於橋上風力間中達到強風程度及有陣風,呼籲駕駛人仕注意行車安全,電單車請使用西灣大橋電單車專道進行往返。

香港:強烈季候風信號現正生效。預料本港吹偏東強風,平均風速每小時超過四十公里。陣風間中達烈風程度。

1. 如果你身在當風地方,會受到偏東風的正面吹襲,請採取預防措施,以防強勁陣風帶來損害。花盆及可能被風吹倒的物件應搬入室內。

2. 打算參加水上運動或進行海上工作人士請特別小心,以防大風大浪帶來的危險。在離岸海域,風浪尤其大。

以上天氣稿由天文台於2017年10月08日22時45分
發出

Smg勝

澳門:強烈季候風信號(即黑球)於本地時間 21 時 45 分懸掛。由於橋上風力間中達到強風程度及有陣風,呼籲駕駛人仕注意行車安全,電單車請使用西灣大橋電單車專道進行往返。

香港:強烈季候風信號現正生效。預料本港吹偏東強風,平均風速每小時超過四十公里。陣風間中達烈風程度。

1. 如果你身在當風地方,會受到偏東風的正面吹襲,請採取預防措施,以防強勁陣風帶來損害。花盆及可能被風吹倒的物件應搬入室內。

2. 打算參加水上運動或進行海上工作人士請特別小心,以防大風大浪帶來的危險。在離岸海域,風浪尤其大。

以上天氣稿由天文台於2017年10月08日22時45分
發出

Smg勝

橫欄島 64km/h
Hko升左南海低壓做td
因為香港主要吹東北風所以唔需要1號風球?
今個月要氣溫接近平均值應該好難

十月一到依家都仲係氣溫都係比往時熱?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞