政府擬以「參與恐怖主義」為名禁市民離境 諮詢期今日5時完結

224 回覆
9 Like 191 Dislike
仆街 佢玩撚哂啦
有證明個人參與恐怖主義咪拉佢告佢
咁之後佢都出唔到境架啦
整呢條嘢好無謂
定有d「恐怖主義」唔拉得
咩叫做恐怖主義
推到更多人關注
有證明個人參與恐怖主義咪拉佢告佢
咁之後佢都出唔到境架啦
整呢條嘢好無謂
定有d「恐怖主義」唔拉得

佢個著眼點明顯唔係望入你罪,係唔想你出境去目的地,懷疑就得,唔駛證據,有得政治操作意味
痴撚線
港獨/本土狗d思維主張同恐怖主義冇分別

死全家啦你
港獨/本土狗d思維主張同恐怖主義冇分別

支持支那=恐怖主義
到時黃之鋒想去美國尋求政治庇護都唔得
或者好似魚蛋革命個女仔出走台灣都唔得

台灣應該唔包括,因為條法例只係話外國,而香港政府唔當台灣係「外國」。

不過其實現時就算冇條法例,政府都有辦法唔俾人出境。
Push
基本法
第 三 十 一 條 
香 港 居 民 有 在 香 港 特 別 行 政 區 境 內 遷 徙 的 自 由 , 有 移 居 其 他 ??家 和 地 區 的 自 由 。 香 港 居 民 有 旅 行 和 出 入 境 的 自 由 。 有 效 旅 行 證 件 的 持 有 人 , 除 非 受 到 法 律 制 止 , 可 自 由 離 開 香 港 特 別 行 政 區 , 無 需 特 別 批 准 。

仆街了
Pish
萬一bno可以居英咪大鑊
趁人少少靜靜雞立咗法先
保安局表示曾於2017年3月9日向香港律師會作簡介,而最後共接獲 1 0 份意見書,全部表示普遍支持。
蝙蝠俠電影入面個種skyhook其實真有其事,用架飛機吊個鈎嚮半空,然後個人由高處跳下,夾硬鈎上架飛機,強行離境用
蝙蝠俠電影入面個種skyhook其實真有其事,用架飛機吊個鈎嚮半空,然後個人由高處跳下,夾硬鈎上架飛機,強行離境用

講錯咗,唔係高處跳下,係用汽球升起另一個鈎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞