政府擬以「參與恐怖主義」為名禁市民離境 諮詢期今日5時完結

224 回覆
9 Like 191 Dislike
西藏新疆2.0
無知一問, 恐怖分子唔係本身都有國際通緝令咩?
立法後呢類型活動應該可以禁市民離境參與
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1965952306992005&id=1546925482228025
到時黃之鋒想去美國尋求政治庇護都唔得
或者好似魚蛋革命個女仔出走台灣都唔得

簡單講, 想鎖港唔俾你地搞大件事

中國特色恐怖主義
港豬純撚過羊咁都可以搞到船頭驚鬼船尾驚賊咁
支共真係廢撚閪
仲有, 點解咁嚴重既立法, 非建制議員冇人提???

講緊睇完facebook/twitter自願去做卒嗰啲freshmen
係咪以後連旅行都無得去
港豬純撚過羊咁都可以搞到船頭驚鬼船尾驚賊咁
支共真係廢撚閪

目的只有一個,剝奪異見人士自由,同中共一樣

講緊睇完facebook/twitter自願去做卒嗰啲freshmen

嗰啲可以點prove
幫推
CLS
你知人係參加恐怖活動既之後唔比佢入境咪得
點解要禁出境
禁晒六七炸彈人出境
佢哋咪喺返香港放炸彈
屌你老母靠老屈限制你自由,駛唔駛學埋北京監視居住
好快就會連港獨都歸納入去恐怖主義,話D人想進行暴力行動
「《反恐條例》第5條亦賦予行政長官向法院提出申請,要求作出命令指明某人為恐怖分子、或某財產為恐怖分子財產的權力。」

屌,任佢屈
痴撚線
你知人係參加恐怖活動既之後唔比佢入境咪得
點解要禁出境

因為有老屈空間,你出過境就要拎證據,未出境可以話有理由相信
有冇諗過到時政府自編自導自演
然後屈落港獨度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞