【颱風追擊】1718號熱帶氣旋 泰利 TALIM(20W)

646 回覆
25 Like 2 Dislike
仲係行緊西北西

路線預測要西調?

要2日 西的MORNING SHOCK 先可以坐巴士中線

淡友MODE

條線真係比班淡友睇 冇一次凖
仲係行緊西北西

路線預測要西調?

西西西西西西西西西西西西西西

西

下面果個咩風

點解有種咁似曾相識嘅感覺

唔好同我講係古超

下面果個咩風

唔好同我講係古超

古超好似仲衰

下面果個咩風

唔好同我講係古超

古超好似仲衰

古超後尾都捲到嘅 好似都咁上下
又台灣汕頭

道地檸檬綠茶特約:風繼續吹

此項目會介紹西北太平洋未來兩個的熱帶氣旋名字
如要查詢本post的熱帶氣旋名字,請到#1細看.

1. 杜蘇芮 Doksuri (韓國)
意思: 一種猛禽
圖片:

2. 卡努 Khanun (泰國)
意思: 一種泰國水果(波羅蜜果)
圖片:

荷貝先係勁野

但東登東登都10證明勁野

而家東登都好耐冇試過咁樣走
全部都行大鵬走

荷貝呢d唔可以叫東登
根本係吹正
只不過唔係由南面走上北面,係由東邊走去西邊

但個影響都係細過南掠

照櫻花呢個講法,我個人認為風眼要近距西掠九龍半島先唔算東登(大概昂船洲個位置),雖則不用分得那麼細,兩者皆是DH type之中嘅中出type

苗柏同洛克人就好明顯只係DH type嘅東登

圖片:

圖片:

最鍾意就係啲圖 例如第一幅

圖片:

圖片:

最鍾意就係啲圖 例如第一幅

有諗過第2個名放張前車仔個卡奴
仲係行緊西北西

路線預測要西調?

淡友MODE

其實無論而家係西北西定西行都並唔係太影響預測路線 因為關鍵在於副高嚟緊嘅東退嘅幅度同時間

而未來影響副高主要因素有兩個
1. 嚟緊西風槽強度對副高嘅影響
2. 視乎副高每隔一段時間都會有嘅週期性東退喺幾時發生

而暫時嘅預測都係表示副高將會喺泰利到達台灣附近嘅時候東退

即係話假如要出現行巴士中線入南海 需要副高維持到強勢先得 觀察多幾日應該會有定案
仲係行緊西北西

路線預測要西調?

淡友MODE

其實無論而家係西北西定西行都並唔係太影響預測路線 因為關鍵在於副高嚟緊嘅東退嘅幅度同時間

而未來影響副高主要因素有兩個
1. 嚟緊西風槽強度對副高嘅影響
2. 視乎副高每隔一段時間都會有嘅週期性東退喺幾時發生

而暫時嘅預測都係表示副高將會喺泰利到達台灣附近嘅時候東退

即係話假如要出現行巴士中線入南海 需要副高維持到強勢先得 觀察多幾日應該會有定案

08風神翻版
西!
係咪13號晚14號朝最近?14號晚要由台北番香港
係咪13號晚14號朝最近?14號晚要由台北番香港

高雄番香港
FL LIVE CAM

https://www.youtube.com/watch?v=JM7U0bgUxbw

哇屌宜家好撚癲

EYE WALL
想問下北印度洋颱風比起其他算唔算渣啲

平成29年09月11日00時54分 気象庁発表
11日00時51分頃地震がありました。
震源地は東京都多摩西部(北緯35.7度、東経139.1度)で、
震源の深さは約50km、地震の規模(マグニチュード)は3.9と推定されます。
各地の震度は次の通りです。
なお、*印は気象庁以外の震度観測点についての情報です。

神奈川県 震度3  相模原緑区中野*

山梨県  震度3  上野原市上野原
FL LIVE CAM

https://www.youtube.com/watch?v=JM7U0bgUxbw

哇屌宜家好撚癲

EYE WALL

Key West喺正眼牆緊係癲
Miami望落似普通8號波威力
FL LIVE CAM

哇屌宜家好撚癲

EYE WALL

Key West喺正眼牆緊係癲
Miami望落似普通8號波威力

條片寫150MPH
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞