一齊入嚟講下各行各業市況有幾差

555 回覆
341 Like 27 Dislike
做咁完美做乜?到時無需求就冇工開
你都on9,依家香港有咩值得大家消費??
大家又唔係無消費,大把人仲買緊iphone 16
但要消費街邊d鋪頭買淘寶貨??咁我點解唔自己淘返黎??仲包郵
你自己望下d夾公仔機鋪,成街都係,仲要垃圾到封洞
你叫人香港消費??你無生意姐
又唔見namco同冒險樂園無生意??
飲食業差又唔自己諗下點解??香港無人食野??
小島料理間野未上mm前都已經排撚到on9
依家上完mm,日日排30幾人,呢d消費你當睇唔到?
個政府所有政策玩爛香港你唔屌?
食環日日亂罰鳩鋪頭$6000阻街,咖啡佬就日日追數式罰鳩人$320
你仲想香港人消費??你都有撚病
自己地方冚家產當無事??
你失憶呀?2019時已經冚家產左啦
仲想班後生留戀香港??
有錢就外遊見識多d玩盡d,無錢就北上平玩平食
做乜鳩要係香港高消費去承受低質服務???
襯得閒考多幾個牌,以備不時之需
機場呢類大型project 都唔執著嘅話…..
啱,我識d官都仲搵緊10幾廿萬一個月,仲年年有人工加,唔明點解政府成日都要提保經濟?
接開IT project
今年個數近5年最好
比上年同期高成45%
肺炎個期已經訓練到d 人成個生活習慣唔同哂,寧願煮同叫外賣都唔想出街食劣食,雖然的確有d 小店係比人加租加到頂唔順,但係都有一大部份係應該要比人淘汰
夾公仔個d 我真係寧願去大集團搏佢無咁大咬 好過去d細鋪比人當水魚咁搶
根本好多野都係自己攞黎,都唔係叫你鬥平,但係都唔係貴到咁離譜,仲未計d 服務態度,雖然香港客大部份都係閪,但係都唔好當哂所有人都係咁至得架,佢閪個時你咪先閪返佢地,當然業主鳩加租都係一個主要原因,雖然我都聽過係疫症個期有業主肯減一年租,但係問心有幾多個呢d 人
甯漢豪:爭取今屆政府展開交椅洲填海工程 步速放慢但從來無擱置
https://ynews.page.link/nCkMJ
你搵咩工? 可以send到200份cv?
有間叫我上到去,係咁問我公司d野,
叫我問下我公司同佢地有冇合作方案
design
成日見好多公司請人,但就in都冇得in
真係唔知係咪因為個市太差,d公司請唔起嗌高少少人工高既人
公司本身坐滿人,而家有三分一嘅位空咗
On 79 啦,你做公墓狗以為私人市場個個有Double pay,bonus。大把私人市場都冇。max jor 點?頂薪咪好羅
費事同人討論?咁你又討論,留言?九唔搭八,自相矛盾,戇鳩仔一名
你千祈唔好同我哋討論,唔好言而無信
風火水電做邊範?邊間呀
你出街望吓幾多執緊
你估m記 kfc咩
香港公司執咗?

去咗英國扣完稅之後人工多咗定少咗?

定係你自己申請移英?

我公司都話俾我 可以旅居英國,甚至澳洲都得

只要喺香港返工時間出現remote work 就得

我都諗緊過唔過去

我驚扣完稅扣埋生活費人工少咗 唔着數
飲食、旅遊呢啲都係受大環境影響
珮講佔GDP都係好少部份
咁點解會少咗人喺香港消費,真正原因你實知嘅
不過你收錢上嚟
梗係要講你主人叫你講嘅嘢啦
想搵錢就hk uk點都豬
咁事實真係壽司郎好好生意wor
日日條隊排到呢.....
走喇,咁既閪工都仲做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞