[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (85)

633 回覆
4 Like 1 Dislike
申請緊passport啦
坐冇跳遠沙池嗰邊都ok嘅
但暫時同最強冇咩關係
應該傑仔打右中堅最fit啦
佢咁想wide back
東亞應該少d翼位身型係高大
迷西木同迷金既人都係有撚病
政府將加強精英運動員和教練發展 —— 政府已邀請香港體育學院檢討運動員(包括殘疾運動員)直接資助機制,優化培訓系統,並成立委員會督導運動醫學及運動科學發展。政府亦會加強教練培訓,探討建立統一教練認證制度的可行性;

促進體育活動普及化 —— 提供更多體育及康樂設施,包括興建一個可舉辦國際級別比賽的游泳館和一個設有劍擊訓練及比賽設備的體育館,並把新興體育活動資助先導計劃恆常化;

改革體育總會管治 —— 中國香港體育協會暨奧林匹克委員會將完成「體育總會機構管治和運作」檢討並提出建議,確保體育總會能高效運作,讓運動員(包括殘疾運動員)在公平和專業環境下發揮潛能;及

發展體育產業主場經濟 —— 政府會繼續支持運動員參加各類賽事,並充分利用啟德體育園和其他現有場地主辦多項大型國際賽事,讓港隊在主場作賽,建立觀眾群,有利體育產業長遠發展。

政府也會重新檢視香港大球場改建計劃,確保啟德體育園和香港大球場發揮協同效應。

隨着體育運動和產業發展,體育糾紛愈趨複雜。政府會研究為體育爭議設立解決制度,推廣體育仲裁,發揮香港爭議解決的體系優勢。
Die for HK la Ba Teacher
都要接班㗎
但是唔出茹子太on9
恩能先啦
有冇黑色版米奇。
上返中場啦
Die得嗰陣都37/38歲了
都duck

打Fat gor個位
無位出
Rwb 個位一定垃王
李生重金留丹尼爾好過
老波骨:「華人教練最熟悉本地球員,適合教港隊
根本本身銨同西木就冇衝突,甚至係有連貫性。安俾咗個concept俾啲球只員要向前運球同壓逼,西木就深化球員用波嘅mindset。

但作為迷銨派,我真心都要指出,宜家啲反西木嘅觀點,基本上都可以打返晒去銨度。咩鳩踢友誼賽搞到跌分話?銨贏咗好多?啲所謂錯位用人?嗰時羅梓茹子連線夠俾人話怪啦。安嘉亨俾人叫咗幾耐?更加唔好講咩戰術唔實際呢啲。
證明佢上場係真心覺得列支係強啲 唔可以迫得咁上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞