[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (85)

629 回覆
4 Like 1 Dislike
一開脆個個post都係搵牙佳影相
佢話要同啟德產生協同效應
即係要共存
香港作為盛事之都,要兩個場好合理
上陣最多紀錄頭10除左阿輝, 同好多年冇被選既傻邦
冇一個係現役, 唔知再對落係邊個
咁至少唔係對立啦,有班人係講到有傳控就冇逼搶咁
其實減到~15000-20000 個位就最好
次次都話大農場last
究竟幾時先last
輸左點算
香港幾時先出到真正既柱躉式中鋒唔係得個高字 而係有用first touch帶動隊友既能力或者at least可以食住身位彈後
1個有波在腳
1個冇波在腳
Marketing
使唔使連續講4次
唔係一直都係話改建大球場做運動場 拆嘅係灣仔場咩
你壞keyboard都洗咗幾十次啦
高普去到後期都唔係得迫搶啦
主要就係隊隊弱隊都泊大巴 變相冇得迫
最後都係要研究控球在腳拆大巴
其實一路都唔係話拆大球場
而係拆灣仔運動場 大球場加跑道+減座位+翻新取代(?)
牙輝未望清: 哩件托布佬咁支持本地足球
咁係兩樣嘢來啊嘛
逼搶係講緊防守
傳控係講緊用波

鬼唔知兩樣都做就最好
但係體力問題過度逼搶係會降低傳控質素
有冇可能

而家樓價跌晒 —》 唔使咁快拆灣仔運動場 , 因為賺得唔多 —〉 唔重建香港大球場

巴老鼠
冇所謂啦 都見慣哂立立足球
灣仔場一直面臨拆卸重建危機,猶幸新特首林鄭月娥今日帶來「喜訊」,她宣讀施政報告時表示,經詳細研究後,政府認為新建場地必須能與會展中心連通和結合,以發揮最大效用,因此當局決定先放棄早前政府公布的灣仔運動場選址,將灣仔北會展中心毗鄰的3座政府大樓拆卸重建,並將新址與現址改建連結成為可互相通達和連成一體的會展新翼。意味灣仔運動場逃過一劫。
因為港隊之前連逼搶都冇試過 同埋我真係唔覺進攻有幾差
公道講,冇猜傳到人地gen唔到passing map呀
睇完呢場波 而家港隊tier0球員又多一個
tier 0: 茹子 輝 垃王 一哥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞