iPhone 16/plus/pro/pro max手機殼&mon 貼討論區(5)

962 回覆
1 Like 2 Dislike
放返俾apple 得唔得

出面見到機號開頭 係service unit 應該唔收 係咪
我電訊商
如果你門市買嘅話14日內可以換全新零售機
如果你aos 買佢會同你運返去再運一部新嘅俾你
以前部11放出去都係service unit
個價都幾高
我覺得佢門市貨同aos貨都要分處理方法->呢度已經on9 (對消費者來講)
我咪話我嘈鳩佢 佢肯換貨
但要要我寄機俾佢, 可能等兩三個星期先收到新機
咁我呢兩三個星期用乜 佢話閣下自理
就呢個位講左好x耐 有冇其他處理方法
online就永遠一句 程序係咁
有無另類巴打有16p既兔籠介紹?
咁事實上aos真係要咁做,我以前都係aos退機,14pro max,15 pro max都試過。
因為部機係要寄返返去check,佢會用返原本運送個方法同你換機,呢啲真係程序野嚟,你同aos嗰邊啲人嘈都冇用㗎
所以話,新機到手之後唔好咁快老定賣走𡚒機住,make sure返冇事先好賣。當然最好情況係你有部士啤機以防不時之需啦,意外始終都係意料之外

你拎到去retail store到,佢即場俾你換係人情,唔俾係道理。
噉又真係難拗嘅,買得機就等同確認佢嘅銷售條款,做畀你係人情
唔關事,我csl出果部都係7月
我係trade左部機俾佢地...sosad
我同意既
所以online咪講極都冇其他方案, 冇情講
香港人慣左當d agreement 冇料到
你當頭一個月嗰啲service unit都係新機啦,佢哋仲未有貨去維修
咁冇計,真係要硬食冇得用住

旁觀既就梗係咁睇
到你有問題, 睇下你係咪一樣咁
你都係以retail store嘅決定為最準啦佢哋話俾咪得
我試過啦,但都冇辦法,以前係可以試下借機用
我都記得以前係得,唔知係咪有人玩爛咗先冇
而家等緊佢地介入, 睇下最終點搞
咁你換左機, 果D咩 reboot問題應該冇左啦?
咁就祝你好運了
暫時冇事 all clear開心使用中
你話你telecom機, 佢換俾你係apple門市?
好煩, ios 18.0.1 災到pk
部機邊度買佢係check到嘅,我係約咗genius bar
還好啦,好多都係強制關機做到嘅事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞