iPhone 16/plus/pro/pro max手機殼&mon 貼討論區(5)

962 回覆
1 Like 2 Dislike
皮: nomad , native union , uniu , alto, bullstrap, andar, bellroy, mujjo

透明: Clear case, Catalyst, Spigen

透明磨砂超輕薄(自己斟酌一下入塵嘅風險):
, , Caudabe veil

保護性強: 犀牛盾 , UAG , Mous

其他: casetify, caudabe

Mon貼: imos, hoda(除咗藍寶石之外,藍寶石會遮到顯示), 閃魔, 究極防禦, Belkin (有少量災情,出事記得Apple store換過一張), 綠聯

有capture button cover(持續更新中): spigen ultra hybrid T, 官膠, 官透, beats, supcase, otterbox, dapad, megaking

特好拉出現災情,留意post4巴打s反映,層膠太厚

Mon貼testing:
Post 6新增內容:mon貼包膠,新增capture button cover

另外有其他意見,歡迎提出
Post 5新增內容:mon貼包膠,新增capture button cover

另外有其他意見,歡迎提出
用緊csl買機送果個inno3c殼及貼,再慢慢搵新殼、貼
今年唔係好見街有Caudabe 買
Belkin貼係咪細張啲
係..淨係覆蓋到個mon
上個post 特好拉跌落神壇,其實佢本身造功係唔錯,但可惜層膠水太厚(上post 有巴打實證),我自己打字多打到燥底,有部份巴打都表示有touch問題,直接影響使用,加上佢地CS一定要退貨先會退錢,中間有小二介入過,但感覺態度串到仆街,短時間都唔會再買佢

而鐵兔都係呢道巴打推薦,都係一試既心態咁買,出黎效果滿意,可能因為較薄,所以打字都無問題,係有時貼邊位如kaiboard 個backspace 制都有試過禁兩下先得,但中間位好滿意。係咪全屏可以睇下呢兩張圖,影相係ok 嘅,真實上面係有些少遮咗,所以你見幼線嗰張圖上面有淺色咗,不過我自己覺得唔太大影響。

好早期無爬文都買咗隻閃魔會遮既版本,當日選擇退特拉好,鐵兔又未到時貼咗幾個鐘,打字無問題,但係好明顯左右兩邊條邊有嘢擋住,咁啱鐵兔嗰晚就到,所以我好快就搣咗。我見好平,所以就冇退錢,其實我仲有一盒兩張,如果有巴打有興趣都可以PM我。然後發現佢有隻款叫無感貼,聲稱唔擋邊,問過話同熱彎一樣效果,但而家鐵兔都幾滿意,所以未買。其實閃魔都係睇呢度巴打推薦,用咗好多年,一直都覺得又平又抵,其實都對佢好有信心,不過可能第一水唔知蘋果咁玩嘢,佢哋都炒咗車,所以我唔怪佢

淘寶上面都其實重有好款可以試,包括老爆科技,柏奈兒,秋谷兔等,都係要有人試咗先知會唔會有touch 問題。

最後其實我都係真實用家,唔係咩sales,純粹分享。
(利申,大金1TB)
自己用特好拉,老母用閃魔,大家都一樣pro max仲諗梗係咪我個mon有問題佢個部完全無觸控問題,我個部就打字打到燥,見呢度巴打分享原來真係mon貼問題,換番張閃魔即刻無事
本身用belkin 不過唔鍾意佢個邊位有啲𠝹手feel
試咗呢隻 張相顯示冇遮
不過肉眼睇 左上邊邊都係有少少遮(真係好少)
打字好似真係冇belkin咁順 暫時可接受

岩岩貼左 屌 又要淘過
問過信和話未返貨
9月20貼閃魔到依家,估唔到係笑到最後
閃魔黑邊會遮到MON
遮mon但膠水無問題打字無問題價錢無問題售後無問題
兩隻貼我錢已經全退曬
喺無完美mon貼情況下,穩打穩贏,等有完美貼先再換都無問題
鐵兔0.16
今代似乎仲未有完美嘅貼

我屈服用閃魔算,遮少少mon 都算
等多啲人貼完再算啦,特好拉當初大家都係狂讚
其實 閃魔 同 綠聯 一向質素幾好, 又唔貴
用番1日閃魔AR 2.5D, 由於AR反光少左, 指紋痕跡亦都特別明顯, 另外因為冇3D熱彎. 邊位痴塵都幾多, 同3D熱彎有對比有傷害
閃魔的確有遮到,但用落真係唔太覺(可能太邊邊位)
我都等緊連登推邊款好
如果唔係強迫症應該接受到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞