你班家長可唔可以坦白啲

199 回覆
184 Like 492 Dislike
早幾年做補習
中介打黎問我接唔接一對一
我問多幾句個中介先話個學生有啲問題
我話你唔講清楚就盞晒大家時間
佢先肯講係讀寫 仲要嚴重
我話咁四千一鐘
佢覺得我玩野
我話呢啲係專業工作黎
俾唔起就唔好補
要平就搵啲傻仔大學生教飽佢
諗清楚再打黎

如果我一開始on99收得幾百蚊一個鐘真係蝕撚晒

窮撚學人單對單補習去小童群益會啦
咁咪叫佢哋簽宣誓書囉
有啲所謂學習遲緩都叫SEN,6歲人仔得5歲能力都係SEN.
其實大個咗個問題係咪唔再存在?大家智力發展始終會到頂,早啲遲啲咁解啫
應該排版問題 睇到頭都痛

1會講 佢讀 St Paul,二仔同大仔都讀英皇 bar bar bar

2 都會好關心進度成績,幾時有得比賽🏟️
一個暑期可唔可以學識
有無比賽可以報

…..

6一個直球射埋嚟,省中面
已經讀緊sen學校,同埋一睇就知,無得隱瞞
你第一句就咁撚串 咁恕我冇本事
教個興趣班咁多見解
家長見到笑柒又無愛心又點評人
遲早奶野
你真係量力而為呀
打返中文啦
樓主係sen就唔好教人啦
屌你表情撚,拉
英皇 bar bar bar 係咩學校?
咁有冇英皇 club club club?
大陸應該用W掛
似台灣個邊先用m?
睇過一個所謂香港SEN紀錄片
訪問一個幾有錢的中產家,因為佢地屎忽痕去幫2個仔check,check完話有SEN,咁老豆老母都去驗埋

驗完成家都有SEN喎
個40幾歲的老母仲要勁興奮,話自己唔check都唔知自己有SEN,好似好過癮咁
跟住講老豆老母人生經歷,我以為佢地有咩困難啦
點知原來係正常中學+大學畢業+搵大錢+再正正常常咁嫁娶+生仔
咁SEN係乜鳩姐?? 我R撚哂頭

睇完只係覺得多鳩餘,依d根本係昆水富貴病,甚至連病都唔係
用黎氹d家長俾多d錢報課程/搵支援/R政府錢

當然嚴重自閉/輕度弱智果d又另計
#4 #5果D就係想用融合方式去嘗試拉返去#3
唔係話#4 #5唔使特殊訓練, 但融合訓練都好緊要

佢地報得正常班就係唔想標籤
選你正解

葛來芬多 +10分
唔好煩啦
一律當曳學生
遲啲大個佢就變返正常
報堂果陣會唔會考下佢m 係萬定百萬?
咁可以睇返偃程度去決定講幾多英文
身體素質
循例講一句素你老母
咪就係,唔明係咁屌係咁負評做乜
600萬一個月
請人番屋企教啦仲上興趣班
仲要全家識光合作用唔駛食嘢
你閱讀理解同樓主敘事應該差唔多程度
BTW我完全冇諗到會解成咁,而且係有咁多人睇唔明,,,
睇翻上文都知123456代表係家長冇坦白情況下sen機率
再隊翻落
1一個直球射埋嚟,省中面
會講 佢讀 St Paul,二仔同大仔都讀英皇 bar bar bar
代表, 1"一睇就知唔係sen"
個 "家長 "會一個直球"炫耀"射埋嚟, 打面直接同你講個小朋友聰明仔, 讀 St Paul,二仔同大仔都讀英皇"全家都好撚醒"
憑良心講,樓主應該未到6
應該係5, below average 但呃自己係正常人
樓主既writing能力令我覺得似唐仔
講到剩係得家長"重行緊上一輩,家醜不出外傳,隱惡揚善"
學校同加埋個爛鳩教育局咪又係咁

笑死我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞