覺唔覺得歐陽震華陶大宇嗰班男主角真係好趕客

287 回覆
133 Like 219 Dislike
萬子每日任務: 上影視台用老屎忽Tone 鳩up(1/1)
今時今日可能有D
但當年就一定唔係
首先以前依啲係非主流依啲先係少數,而星星本身係搞笑路線,唔係傳統主角,簡單啲嚟講嗰陣大家都當佢係小丑嚟,但有佢就代表搞笑

萬子,當初過tvb被人屌到仆街太樣衰,係叫做有大亨格,事實上佢觀眾緣一直唔多好,但啲戲好睇

劉青雲,起碼叫高大有型有些少主角相,但佢fit佬之後係麻麻冇乜人理,黎明做佢套戲嘅配角最後都搶晒佢啲戲爆紅,佢直到新不了情先真係受歡迎/認同
歐陽震華當年憑《賭場風雲》角逐《第35屆國際艾美獎》最佳男主角獎。
歐陽震華成功於800人中突圍而出攻入最後5強。

有後人做到先講
搞笑抵死
佢哋問題係冇主角相又唔後生冇青春感,陶大宇配角相,歐陽直頭茄哩啡嚟
佢哋有乜特質,咪就係路人甲乙丙夠貼地有親和力,一啲主角相都冇
Cute 嘅靚又得型嘅靚又得
唔知你既主角相係講咩 係米講緊萬人迷成功人士人生贏家溝死女咁 但有幾多套戲既主角係呢個形象?演員黎講太靚仔反而限死左好多戲路 唔通你搵金城武拍電車男會有人信?

人既特質除左外表仲有好多面向 如果佢地既特質你都睇唔出咁我都無咩好講了
唔靚仔起碼要有型格或者青春活力,佢哋依啲係配角相

金城武未割雙眼皮之前成個傻仔咁,梗係做到啦,重慶咪就係囉
你都承認佢哋有親和力,咁又點會「趕客」?
壹號皇庭兩個做得幾好喎,王喜除咗做正義撚消防員其他都好普通
明明佢哋當年就係似配角冇主角相所以做咗好耐都上唔到位,直到皇庭肥師奶刑偵等戲開始改變傳統,依家叫主角相

王喜我記得佢本身係做主持,嗰陣係幾受歡迎做得幾好睇
皇庭做得幾好,本身都係下把,睇佢哋吹水,劇情又新鮮好睇,但感情戲難頂
有啲人話以前港劇係用感情線填補套劇嘅不足
曲直難分
感情線以前係賣點嚟吸引後生睇,又可以拖吓時間又可以營造最後嘅張力,塑造吓男女主角形象,睇吓男女主角有幾正,以前啲主角都係咁捧起

周慧敏,海味,黎明,邵美琪,伊面,曼玉,苗僑偉嗰啲大部份都係咁捧
仲有鄭秀文陶大宇嗰啲都係咁捧
證明辨識度好緊要
天地豪情 妙手仁心嗰啲感情線亂到仆街,呢個鍾意嗰個,嗰個鍾意第三個雖然都好睇過而家嗰啲垃圾
勁好睇
天地豪情垃圾嚟,懶煽情,當年都冇乜後生追,中段見佢羅嘉良同Apple 條線紅咗開始hit就去睇吓後段個個睇到媽媽聲屌到七彩

仲有天地男兒,個個嫌佢老土
好路人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞