覺唔覺得歐陽震華陶大宇嗰班男主角真係好趕客

287 回覆
133 Like 219 Dislike
歐陽震華係唔靚仔,但係佢啲電視劇好睇

唔好講得遠,講近啲最近套跨世代都好睇同受歡迎

佢個個年代TVB啲劇集係高質

而陶大宇,佢當年係勁在過左去ATV拍左套縱橫四海可以鏈贏TVB。無記錯佢就係第一個比人叫做師奶殺手嘅人 。

講真拍電視劇從來都唔係靚仔大晒。
果年代唔太sell 靚仔,咩林保怡/林家棟/吳啟華都係靚仔果堆係古天樂/羅家装/溫兆倫
樣貌只係其中一個因素
有啲人就係靠氣場搭救一樣carry到主角
佢邊套先正式上位我都清楚過你啦,當晒所有中小學生係後生,嗰陣後生已經唔多睇tvb啲劇啦

紅就知邊套紅,但受後生歡迎就另一回事
完美反駁樓主
我咪就係話佢哋上位之前靚仔係tvb傳統,當年如果唔係靚仔你估佢搶得贏麗的咩,麗的啲小生出名醜樣

仲有撈家邊算靚仔,係型嘅
啲老屎忽語氣
當年縱橫四海爆出嚟係譚耀文

仲有,報紙佬俾嗰大名佢姐,佢之前嗰期大受師奶歡迎係何家勁
陶大宇 歐陽震華當紅個個年代啲後生唔睇TVB你講出嚟有冇笑?

「仆你個街,亞視嚟嘅喂」,唔通睇ATV咩。不過當年陶大宇又真係係ATV播左套縱橫四海紅到仆街壓得住TVB。

當年衝上雲霄幾多畢業生睇左佢大左走去做空姐空少,TVB當年影響力大到仆街。
依套郭可盈個時真係好靚女
陶大宇都算
歐陽真係又肥又光頭,仲要套套俾愛情線佢,d師奶點會鐘意睇架
如果係後生唔睇既時期 應該係黎耀祥上位打後
青出於藍04年播 電腦都未普及
衝上雲霄,講緊Richard Gere 嗰套呀,邊撚度係tvb,電影嚟㗎喎

個個摺幸運星通街女仔跌膊嗰陣你戒咗奶粉咩,嗰陣tvb咁謝,影響力大到仆街你講出嚟有冇笑
吓,殘晒啦喎

佢刑偵嗰陣就靚啦
電視劇晚晚連續播,相對電影90分鐘就完係會有好重既代入感,而8-90年代都仲係好重男性主義時代,如果男主角唔太靚仔,但又溝到靚女,係更易令樣子一般水平既男觀眾代入FF (個個都想做韋小寶),而女觀眾方面,因為唔太靚仔既男演員無咩男神包袱,相對會更親民,更易受歡迎
所以,如果用依家個套準則去評論過去係唔夠客觀
屌 你都捉錯哂重點
要靚仔先拍得劇集, 嗰啲只會係青春偶像劇
畀人打下飛機用
呢d師奶劇,最主要係個樣要順眼,睇得入眼
有少少戲交到
在者可以比觀眾有代入感

同拍av同樣道理
係咪一定要靚仔先拍得Av?
咁你而家明唔明
一睇就知你冇經歷過,你其實知唔知tvb以前嘅傳統,同埋佢哋上位之前係邊個孭飛
反還反 又開始想改寫歷史
*未
佢扮老屎忽我咪老屎忽對返佢囉
依啲叫平行時空,連登成日都會咁。
城大各位找郭位
嗰陣仲有王喜

佢羅嘉良陶大宇歐陽差唔多時期上位真係好趕客,羅嘉良起碼有型,陶大宇有笑容,其他兩個真係好趕客
金玉滿堂好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞