覺唔覺得歐陽震華陶大宇嗰班男主角真係好趕客

287 回覆
133 Like 219 Dislike
乞食都唔返tvb
咁佢以前後生真係唔係sell靚仔嘛
陶大宇以前都唔差啦,做咩講到衰12人咁?
林文龍唔係上緊位嗰陣去咗亞視咩,嗰陣佢哋都未正式上位

羅嘉良同佢哋差唔多同期上位

張衛健一早紅咗做埋歌手同小旋風爭,之後整醜咗自己嗰朵再爆返上嚟就另一回事
咩叫靚仔?有冇圖比個標準黎?
演技好同配合到主角設定就ok啦 得個靚字無演技 比哂歐洋震華d角色佢 演縣官老爺 演天煞孤星仵作 演田味吉
唔通又會work咩
90年代有個正常劇本, 演出黎個角色又入到屋已經上到位
要睇靚仔入戲院睇啦
好有童年回憶
咁快就3張
韓劇冇咁早
台劇都係得一兩套
日劇就係
我幾時有講過「當年TVB無乜後生睇」呀,唔好屈我講喎,我之前冇覆過你
我淨係話你講04年電腦未普及有問題姐

事實上聽你解釋完,你個意思都唔係04年電腦未普及,而係04年好難電腦睇到tvb,咁我認同。但唔應該話04年電腦未普及囉
佢入電影圈開始已經比人叫電眼靚仔
你話tvb個陣就真係冇咁顯眼
個時多人睇日劇台劇唔代表TVB無後生睇唔受歡迎

個個年代連當紅歌星都會走去TVB演出下增加人氣

戀愛自由式就係其中一個當年後生嘅集體回憶

講後啲學警系列三個女主角都係歌手

衝上雲霄都有一大班英皇歌手去客串

更唔好講綜藝節目美女廚房個啲啦
咪就係拍戲開始囉,佢後生拍劇唔係阿嘛佢係做啲搞搞哋笑嘅青春角色
唐文龍最正
其實講女而家tvb仲有唔少ok嘅
但仔真係慘淡到冇得再慘淡
講真奧運六星定五星(林峯吳卓羲馬明)呢堆尾水小生都唔係話靚仔可能得吳卓羲傳統靚仔不過都係mk味
擔正嘅好多係極平民樣嘅阿叔
一就金枝慾孽做女人湯圓不知幾有說服力

二就無線拍得戚周劇果堆實力都唔會太差
嗰陣都冇人聽廣東歌啦,除咗啲細蚊仔同中女

90年代頭tvb直頭靠晒歌手做頭牌孭飛添
藍色生死戀個時都早嘅

不過係啲師奶睇多

係個時開始興啲男女主角戀人變兄妹,撞車失憶,之後重要有病死撚左個啲劇情
幾十年前就已經有人留意到呢個現象仲coin左個term叫入屋,唔係冇道理
女就不嬲仲ok,加拿大外國返嚟嗰啲頂住

小生一早唔掂咗啦,佢哋上位嗰陣開始已經係佢哋之前係伊面黎明張衛健溫兆倫等等嘅靚仔撐住
歐陽震華拍專家戲係真係幾好,佢戲好,而且似個角色,你睇法證先鋒變黎耀祥就知,或是黃宗澤啊嗰啲,一睇就知唔會係專業人士
歐陽振華當年係收視褔將黎
兩個都師奶殺手
仲有仲捧緊等上位嗰啲都係靚仔嚟
因為知佢地現實柒開
比起話而家冇女神我覺得更加冇男神
神就都係少㗎啦 但算靚女嘅女明星唔係冇
但靚仔男明星真係少到稀缺動物咁
尤其tvb 啲仔真係直頭不堪入目
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞