覺唔覺得歐陽震華陶大宇嗰班男主角真係好趕客

287 回覆
133 Like 219 Dislike
觀眾緣既嘢,真係唔到你唔服。

【跨平台總收視】
梁思浩、黃紫恩、黃耀英主持的《直播靈接觸》播出以來觀眾反應熱烈,連續10周穩居TVB Plus的收視榜首。
7月24日播出的最後一集由歐陽震華擔任嘉賓,7天跨平台總收視高達5.7點,創下82台(J2/TVB Plus)開台17年以來自制節目的最高收視記錄。
另外,6月11日播出由鄧浩光和胡慧衝擔任嘉賓的一集,也取得5.3點的收視佳績。

佢當年依套劇被人屌到仆街,嗰年佢,黎明,萬子,邵美琪啲大製作亦或平時收視保證全部仆晒街,肥師奶同刑偵意外爆出
剩返伊面係有號召力
帶領咩潮流
田美吉幾好睇呀
林保怡係實力派, 演技好, 到舊年既白日之下都好二正
蜀中無大將, 廖化當先鋒
是王敏德
蜀中無大將, 廖化當先鋒應該去形容香港電影

過左咁多年,依然係古天樂,劉德華,梁朝偉⋯依班人支持住。

香港電視劇其實唔係輸演員咁簡單,而係輸劇情同內容。

以前香港電視講啲內容都好貼地,啲演員同演藝工作者好多都平民出身。所以寫啲嘢都好膾炙人口。

今時今日,做得娛樂圈非富則貴。根本寫唔出演唔出平民有共鳴嘅事。內容唔貼地加多選擇,自然無人睇香港電視劇。
就算係kpop明星,都唔係個個都係靚仔靚女
演員出道嘅,喺樓主眼中直頭係樣衰,唔係妹仔樣就係大媽樣
所謂牛頭角順嫂主宰電視嘅生殺大權都好,以前亞視都仲會走去同無線爭咁都會乜嘢創作都試吓、亞視冇人睇老細都會掟吓錢出嚟俾你試。

無綫要求啲劇本穩穩陣陣符合牛頭角順嫂口味即係師奶劇都好,攞去隔籬台老細都會肯俾你試。世紀之戰寫玄幻、我和殭屍有個約會寫啲咁前衛嘅嘢,個老細話睇唔明唔知你講乜鳩,但都繼續同你講我都係覺得好好睇。把口又撐你、銀包不斷掟錢出嚟俾你搞大製作、電視台唔收得都繼續俾你玩,你依家去邊度搵個咁嘅老細撐你。

可能你會話ViuTV都繼續有拍電視劇,相對大台都算係依家會嘗試唔同創作嘅公司。但係個個都話佢拖數,行政又混亂糧又出唔到、合約攞嚟擺嘅,你叫啲製造人食屎咩。
好似講到你講就係標準咁
見你個個po老屎忽格咁講嘢大把人反駁你啦
就算你經歷過都只係自己主觀印象
尤其靚唔靚嗰啲
成日捧一個就踩其他人
你又知淨係師奶?
你做過社會調查?
定又係啲「你覺得」
所以咪話你嘅標準過晒時囉
其實新一代都幾削
做一粒星
樣都叫各花入各眼
講高度。。凌文龍,戴玉麒,周漢寧
米7都冇
陶大宇見過真人都5尺9,10
Bobby 可隻真觀眾緣 尤其拍娥姐 兩個好似有吸力

陶大宇之前眼神好凌厲,睇皇庭同刑偵就知
可能而家老左冇左火
依家睇返d娛記狗仔隊好癲
你呢段同上面講嘅有咩關係
嗰輪啲小學/初中同學個個都有icq或msn,就算真係有啲窮撚未有,都幾肯定絕大部份都有,咁都唔叫普及化....?
佢做到好pro
陀槍師姐陳小生又做得好chill
真係睇得幾舒服
淫娃

王菲fans你又嚟
男主角有唔同類型架嘛
佢哋明顯係比較賣觀眾緣果類
收視福將嚟架
田味吉
宣萱條八婆成日喺度搞屎棍
以前依啲配角相嚟,去歡樂今宵就啱晒佢哋

就算以前係賣cute賣得意,都係賣cute賣得意嘅靚仔,例如劉華咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞