覺唔覺得歐陽震華陶大宇嗰班男主角真係好趕客

287 回覆
133 Like 219 Dislike
讓女人心擔驚受怕
被人屌到仆街仲可以話受歡迎唔係細路係咩,咁低B當時除咗細路個個屌,台慶劇可以咁弱智胡鬧當有趣
嗰時嘅細路而家都30幾啦
個樣幾貼地
現實既法醫我諗都係呢d樣
問題係歐陽波比求其攞套2010年以前嘅劇出黎都贏曬依家啲劇
真 受唔受歡迎真係睇個演員個氣場同演技加個劇本

好似吳啟華咁,佢都唔係話好靚仔,個時做九品芝麻官都面目可憎。

但係做妙手仁心個時幾撚受歡迎,影響左一代人對醫生個印象。

到之後做美味情緣做廚房佬都做得好有形。

反而馬德鐘高大有形靚仔,但係永遠都要做「佐助」定位嘅男二。無主角咁受歡迎。
陶大宇都唔係咁差,細個成日聽人叫佢師奶殺手
歐陽震華真係極少數,又肥又光頭,都可以做到咁耐小生,仲要套套擔正,企穩一線頭咁多年,唔睇政見,佢戲係幾好,幾入屋
鳩永痕就係係依套劇識到啊Yu
真 陶大宇都唔敢講

但係歐陽震華真係差唔多套套都好睇同受歡迎

佢真係做乜都好睇,個個年代資訊科技唔發達,睇電視就係為咗減壓同娛樂

佢係會令人睇到好開心。所以比人叫TVB福將係有原因
撇除政治立場
歐陽震華當年啲劇係真係好戲同入屋既
不過依家出新戲的話就不了
黃絲仲有勢力嗰期
有啲人吹到歐陽震華都冇演技
唔知依家中學班制歌唱比賽,仲會唔會唱青出於藍?
全部都搵靚仔做咪單一囉
陶大宇縱橫四海都唔係幾多人做得掂
林文龍都算靚仔, 法證拍埋Boby 度都要輸

陶做刑偵果期都吸好多Fans, 做縱橫四海果時都做到果種反差
Boby 可塑性高, 做d 鳩角色如跨世代、一屋老友記, 遠至洗冤錄、壹號、法證、陳小生都handle 得好好

外國/日劇/韓劇都唔會套套主角都係靚仔有型
陶大宇演技我覺得幾好WOR
大宇都好過震華
真心唔知佢靠乜上位?
洗冤錄債好睇,而且都睇得出佢好戲。角色前期兜踎嗰種肢體語言同講嘢談吐同埋後期做咗官嗰種好唔同,但佢都拿捏得好好
拍戲唔係剩係睇靚唔靚
係睇有無觀眾緣
歐陽震華係唔係靚仔
但唔會討人厭

得啦
叫姜B上去演男主得啦
演技,唔覺佢哋演技有幾好,依套拍埋去演技仲屎撚過王菲侯賽因,一輪咀講對白再做幾下表情就當做戲,仲要做得幾咁外放話俾人知佢哋喺度做緊戲,本身佢哋嘅外型已經好趕客,再加埋佢哋嘅罐頭演技真係超難頂

侯賽因當年bluejeans出嚟外型形象已經被人話癲癲哋,之後拍埋三級片已經冇得返轉頭形象太邪
以前依啲咪就係綠葉料
就好似而家啲人追Mirror,Collar一鳩樣
吳啟華成個斯文敗類又削到成個道友咁嘅款

馬德鐘衰外型有啲邪/猥鎖姐
由細到大睇到波比都頂唔順
唔係佢個樣
係佢d演技太油膩
好多場口都懶正氣咁
yu 就咁比 鳩痕 中出左
上面同意,但sorry,周星馳真係靚仔黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞