【十月新番】嘆息的亡靈想隱退 ~最弱獵人的最強隊伍育成術~

276 回覆
12 Like 8 Dislike
佢只係100% 9up開口中
身邊所有癡線佬用盡一切能力做佢講嘅野
再加埋全世界都會自己腦補
個個好似洗腦咁一定幫佢兜
其實即係胃痛版既暗影大人
無實力既安茲大人,同安茲大人去帝國玩一樣,3日內不殺人收帝國做附屬國
唔算洗腦,佢既隊友多少有幫佢兜既

動畫除非超紅到可以出多兩季,唔係肯定做唔到大地之鍵個邊,個次係Master自己on99主動去啟動會滅世既寶具,個反派boss為左保護世界而盡力阻止,希德莉一眼就睇穿咩事(外人睇上去就係master同反派揸住同一件寶具好似對抗緊咁,但master既手係入面,反派係出面,所以希德莉一眼睇穿係Master發動),然後主動提係boss想滅世,Master阻止緊要大家幫拖,最後個boss俾人當想滅世既人而被全世界追殺,包括同佢一齊做壞事既邪惡組織
請問粉毛係精神有問題?
白卡max.
性格暴躁
呢套開唔開到第2季
希望有啦 動畫水準都滿意 後面幾卷先係戲肉
無料版既暗影大人.
佢D寶具大多貪好玩廢寶具.

可能遲下會見佢, 點活用D廢寶具
今次個故事完得有D求其.
主角真係一啲料都無??
視乎邊種料,以不可替代性,佢先係第一
行運超人咁款
單論戰鬥力嘅話,佢連平民都不如 (冇任何隱藏數值、潛在能力)
但包埋運氣(惡運)嘅話,咁主角絕對有等級10嘅實力 (瘟神)
睇完今集個白卡有趣度-70%
本身獵人性格就大多暴躁,你見第一集啲獵人口角主角都已經開始行遠啲,而絕影就特別暴躁,另外佢其實唔係特別刻薄蒂諾,因為佢自己都係不斷係極限食屎環境練上來
無人見過佢出手,佢未輸過

活用廢寶具呢個option本身就俾作者自己否決左

總之套野既本質就係誤會系,但作者寫得好,環環相扣,無論劇中人物聽唔聽master話都好,最後都大贏家都只會係master
實力同智力都係本作最廢
但佢就係異常到隨口講句都會中

舉個極端少少既例子,今日成班人入寶物殿時有道門俾魔法封印左,無論用任何方法都破唔到個封印,但Master可能行到埋去求其up句「芝麻開門」,個封印就解開左,全部人都以為master一早知解封辦法,但實際上佢只係求其up句野扮下出力咁,而當中最妙既地方係其他人講呢句係冇用,要咁岩係Master企既位置用佢既語氣講先開到門,而類似既事連續6年都係咁發生,所以根本冇人敢睇小佢
其實嘆靈接近全隊都係戰鬥狂嚟
唔係淨係考完試咩?應該未升9
預定升9
考試用1000分既形式過左(當滿分100)
根本冇可能唔升
停職繼續出糧
作者未必想咁快俾佢上去
邊估到master會點
我反而覺得會俾佢上甚至上到10
退唔到休就係佢自己俾自己既千之試煉
你地成日吹到團長咁神, 搞到我好想睇落去
btw暫時都係暗影世一
佢係同自己講野wor, 關暴躁咩事
唔明佢嬲乜
我以為有兩個人格係度傾計 估唔到呢度個個話佢癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞