【十月新番】嘆息的亡靈想隱退 ~最弱獵人的最強隊伍育成術~

276 回覆
12 Like 8 Dislike
我覺得呢套同暗影大人係相反
暗影大人前面已經係最好睇 後面開始唔知點兜
嘆靈開頭慢熱啲 但帶起晒世界觀同同伴戲份之後就越嚟越好
其實嘆靈入面佢同千劍都係成日挑人機
覺得癲係正常嘅
至於佢嬲咩
簡單啲講就係班普通獵人竟然睇低嘆靈
同埋因為蒂諾太廢搞到要master幫手
莉茲得前面惡一陣
後面佢個妹同路克出黎之後會相對正常返
本來就係比較衝動既性格
而且仲有Master至上主義既價值觀
佢教蒂諾時都一直灌輸Master係神、要滿足Master所有要求既價值觀,所以當佢見到蒂諾接受「千之試煉」時竟然要勞煩克萊出手幫拖就覺得自己冇面
以master咁好運
呢集master如果繼續行
隨時搵到一個無人知嘅岀口

可惜比返個囡囡call
其實點解班兒時玩伴個個都咁鐘意master咁
真係細細個就一齊唔會奇怪佢點解一隻怪都打唔死咩
佢哋只會覺得master出手=佢哋太廢先要勞煩佢
與其話鍾意我會話係絕對信任
以前master老作咗好多修煉方式比佢哋 又真係變強到
後面會講,masta試過令神級幻影認輸,一個人救全隊出10級寶物
冇辦法,Master既能力太異常
雖然佢真係好廢,但唔知點解偏偏就係可以解決佢地解決唔到既問題同敵人,所以最後變成認為Master只係唔想出手

(不過妹妹評價係Master唔太擅長單打獨鬥,但冇認為過佢廢)
呢套野前三集賣鳩得黎真係好好笑
Liz呢個演出都幾勸退
唔講喇去睇小說先
小說master有自白話佢冇開口中,比如佢講“路上可能會出現魔獸”,結果只係有一堆龍
留返過一兩集其他角色捧master咪得
不過如果透左先有動力睇就....

「――我沒有忘記,以前『足跡』剛創建的時候。曾經克萊伊……我家的Master說要到城外賞花」
「他說只要大家一起去就沒必要僱傭護衛,畢竟是外面,別忘了帶武器就出門……」
「現在那個地方――變成了寶物殿」
「也許在這裡的有人會有印象,地震導致到『地脈』稍微偏離了一些些。偏移後,剛好匯聚到我們賞花的地點附近。你們有見識過寶物殿誕生的那一瞬間?那是――值得一看的場面。彷彿地獄在這世界上顯現一樣。嘛,一般是不會有機會見識到的」
「難不成……你指的是那個『花園』?」
最近剛出現,僅僅三年就達到七級認定,在帝都周邊被稱之為最兇狠的寶物殿。
「『千變萬化』看得見『未來』」
有夢想又肯努力上進嘅人
一定會鐘意佢
佢個功能係幫身邊人expX2 掉寶率上升 稀有怪遭遇up 觸發隱藏事件max
打機刷副本升lv黎講一定必帶
我反而覺得佢嬲蒂諾太有依賴性搞到半桶水
半桶水係唔夠搏命姐 第一卷邊有依賴性講
心入面個os成日都講 master 我搞唔掂,其實你睇番足跡入面有代名果班無一個會自認搞唔掂,最多少鳩 master 比麻煩佢
呢段漫畫講得好過小說
前題要過到千之試煉
我cut左隔離啲人
暗影前面比較放,後面可能比人屌過小心左,仲搞到文庫要大改,由興趣使然變專業,佢都變得小心謹慎左,尤其4,而5-6係好翻嘅,但主角個鳩味少左好多,係咪見過鬼怕黑就唔知道了,以第一本書來講佢算好啦
你都啱嘅 不過小說講佢覺得廢係因為連隻幻影都搞唔掂先咁嬲
我齋睇漫畫 睇得出啲neta開始用盡
誤解類作得唔夠鳩就唔好睇,但暗影本身個人太勁,唔識世事都鳩唔到咁多本,十幾本都智障呂布咩
佢個寫法應該繼續寫web咪好
唔會過唔到
千之試煉最妙既地方就係無論Master自問佢係點樣求其安排,總之試煉既難度永遠係被試驗者只要肯搏命努力就可以贏到既程度,從來冇出現過有人因過唔到千之試煉而死既人(但會有接受一兩次後頂唔順離開既人,所以足跡係全員精英)

所以先更令人相信Master係故意安排試煉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞