【十月新番】嘆息的亡靈想隱退 ~最弱獵人的最強隊伍育成術~

276 回覆
12 Like 8 Dislike
Master 係維持世界和平嘅必要
佢班青梅竹馬都係多得佢鳩up先有滅世能力
同時班友只要諗錯方向都係會末世
個粉毛咁勁 .....

好誠懇嘅道歉
原來連登有po,想問下小說黨嘅各位
公會會長個姪女有冇做翻冒險者
道歉時露出屁股是常識吧
好正 成套野就係睇佢對腳同屎忽
無 點解你會咁問
睇漫畫睇到有呢個疑問,跟住又搵唔到人解答,小說又睇唔到最新進度,好奇想知
癲婆
條友最叻係搵寶具隱藏效果 次次比佢玩兩玩都搵到
可惜無咩戲份
又話佢哋團8級 點解幾個隊員都只係6級
係master 自己lv8
班青梅係知佢廢定真心覺得佢勁
知佢實力廢,但佢成日開口中,未覺得佢神機妙算
主角玩寶貝 有一手
咪玩啦,master深不可測
由下而上低炒
好有動感

Liz Smart (癲婆)
點做到
癲婆同千劍已經係最強,都係lv6
lv8要做咗咩堅野
絕影睇佢細個冇乜野,搞乜咁黐線?

佢係有兩個人格?一路打一路同自己講野?

btw 蒂諾已被修正
咁嘅畫風 可以唔洗睇
佢地勁,唔係最強
到等級6為止可以靠實力硬升
但到等級7以上要仲要睇埋人品同功績

Master雖然成日覺得自己既等級8係靠傳銷式儲積分俾人推上去(成立戰團後,成員出任務會有部分功積計落Master身上)

但實際係足跡全員都吸緊Master既經

首先Master經手既委托係100%達成率,做左6年獵人,一次失敗都冇,仲要超額完成,如果背後牽涉其他不為人知既陰謀都會俾佢攻破;其次佢經手既所有委托係包埋一般平民在內死亡率係0,所以咁高等級係應該,只要繼續落去升9係遲早既事
(小說已經升9)

而且睇小說後期就知,雖然實際佢戰鬥力係只有3既廢柴,但有好多任務唔係佢出手根本解決唔到,雖然連佢本人都唔知發生咩事,我地睇上去知Master真係亂9咁黎,但客觀去睇佢每一步其實都大有深意,好似預知未來咁,咁樣既行為持續左6年連一次估唔中既機率都冇,就好似有人期期六合彩都一注獨得中頭獎連續中左6年,其間未試過唔中,人地會唔會信佢每次都係9買no.?肯定會當佢可以操控賽果,Master既情況就係咁所以根本退唔到休
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞