國泰椅背風波專訪|事主提三大訴求促再道歉, 已向中國民航局投訴

517 回覆
29 Like 339 Dislike
有人帶風向,又有真心膠
而家風氣係見香港人做錯野就一沉百踩
大陸人玩條例盡過你,例如網購啲免費退貨條例,挨後如是,網購如是,家陣有條件點解唔玩盡先?可以就做得嫁麻,好多人支持嫁
係 仲見有d時事評論係YouTube 撐

比著我就算真係果堆香港人問題 我都唔會開topic講

你立場企邊度都係中共樂見
三大訴求 缺一不可?
永久鑽石卡會員
永久免費頭等艙/商務艙
永久免費使用lounge
靚仔空少餵我食飯傾偈,用普通話serve我
就算我遲到都要等我
點解要支持國泰
想做咩客咪跟咩規矩囉

繼續比人投訴只可以講一句抵死
香港人永遠都要 企道德高地
呢單可能太誇張,唔需要撐
但如果香港人都唔撐香港人,係死得更快
係 痴撚線 成班幫理不幫親白痴出晒嚟 到而家都唔知人哋係乘機攻擊香港人

不過而家已經分唔到邊啲係反駁隊
好聽啲咪叫講道理囉,但而家呢點完全被利用

唔係叫你做仆街,但而家睇野要闊啲睇清楚成個局乜野事同埋識保護自己
抵死的。。。 以後都避免坐國泰 我哋二等公民費事同天龍人發生爭執啦
中國註冊,恢復死刑
不得聚賭
係,你一認錯你就碌撚,佢地一定用佢地受害者件事r 最大利益,大陸街邊啲畀人撞到個啲都係,講緊唔係碰瓷,真係撞到,佢地可以夠膽心問人攞晒成副身家,你畀完一筆佢以完?佢會纏你一世

經過咁多社會事件仲有咁多廢柴和理非連登仔對住支那人產生共情,最撚憎個班懶理性嘅低能,佢地完全唔知對家大劣人品性係點,真心祝佢地做一次何伯佢地就知咩料
國泰完美表現咩叫今日割五城明日割十城
不是因為你是中國人而歧視你. 而是因為你而歧視中國
外國執到槍
又為國家添煩
博上位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞